30
Mayıs
2024
Perşembe
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Karar yok kanun yok tebligat var

Yedikule’de oturan Semra Uykusever, DLH (Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü) Marmaray Bölge Müdürlüğü’nden bahçesinde su kuyusu varsa kapatmasını isteyen bir tebligat aldı.

Tebligatın nedenini araştıran Uykusever, Prometheus Hukuk Bürosu’nun gayrımenkul ve imar konusunda uzman avukatları Özkan Aydemir ve Ahmet Sanlı’ya ulaştı.

Avukatlar, Marmaray’ı araştırmaya başlayınca, bölgede 6 bin kişiye gelen "geçici tahliye" tebligatlarıyla karşılaştılar. Hukukta böyle bir kavram olmadığından emin olan avukatlar, araştırmalarını derinleştirdiklerinde temelini Başbakan Tayyip Erdoğan’ın attığı 2.5 milyar dolarlık, Marmaray Projesi’nin inşaat ruhsatı olmadığını gördüler.

Aydemir ve Sanlı, Fatih Kaymakamlığı’na, DLH’ye verilen yetkinin, geçici tahliye kararı mı yoksa sadece tebligat yapabilme kararı mı olduğunu sordular. 11 Ağustos’ta verilen cevapta, geçici tahliye kararı alınmadığı, DLH’ya sadece tebligat yapma yetkisi verildiğini söyledi. Özkan Aydemir, tebliğ edilen kararı kimin, neye dayanarak aldığına yönelik bilgiye ulaşamadıklarını belirterek, Ulaştırma Bakanlığı’nın, Fatih Kaymakamlığı’nın, DLH’nin ve yüklenici şirketin, Türk hukukunda olmayan "geçici tahliye" kararı alma yetkisi olmadığını söyledi.

Bürokratik suç ortaklığı

Geçici tahliye kararının durdurulması için görevli İdare Mahkemesi’ne başvuracak Aydemir ve Sanlı, tebligat yapmak için kaymakamlık ve genel müdürlüğün birbirlerine yetki vermesinin gerekmediğini, bunun "Kanuni olmayan bir işleme bürokratik makamların birbirini ortak etmesi" anlamına geldiğini söylüyorlar. Avukatlar bunun için de savcılığa suç duyurusunda bulunacaklar.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 09:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?