22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kültür Merkezi Fatih'in gülen yüzü olacak

Fatih Belediyesi Kültür Merkezi Projesi için İstanbul 1 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onay aldı.

Şu an kültür merkezinin uygulama projeleri hazırlanıyor. Fatih Belediyesi Kültür Merkezi İnşaat Yapımı için ise çalışmalar hızla devam ediyor.

Yarımadanın büyük bir kısmını kaplayan Fatih, üzerinde yarım milyona yakın bir nüfusu barındırıyor. İs tanbul’un en köklü yerleşim merkezlerinden biri olan ilçemiz, büyük bir tarihi ve kültürel mirasın da ev sahipliğini yapıyor. Yerleşik yapısı ve tarihi yarımadada yer alması nedeniyle, Fatih’te fabrikalar açmak, büyük ticaret merkezleri oluşturmak pek mümkün görünmüyor. Ancak, Fatih geleceğini geçmişinden çıkarma, atiyi mazinin üzerinde kurma ve Anka kuşu gibi kendi küllerinden yeniden doğma potansiyelini içinde barındırıyor.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, işbaşına gelydiklerinden bu yana Fatih’te klasik belediyecilik anlayışıyla yetinmediklerini belertti. Demir, “Fatih’in bu potansiyelini açığa çıkaracak projeleri gündemimizin en üst sırasına taşıdık.”

Demir, “Anemas Zindanı, Tekfur Sarayı, İvaz Efendi Camii, Türk Mahallesi, Sahabe Mezarları, Fener-Balat Rehabilitasyon Projesi, Zeyrek’teki tarihi evlerin korunması, gizli kalmış hazinelerimiz olan sarnıçların açığa çıkarılması, bakımsızlıktan yok olmaya yüz tutan türbelerimizin ve tarihi çeşmelerimizin restorasyonu; çürümeye terkedilmiş medreselerin, tekkelerin, sibyan mekteplerinin modern bir anlayışla ve yeni işlevlerle canlandırılması; Haliç sahilinin eski görkemine kavuşturulması şimdiden başlattığımız ve yol aldığımız projelerden bazılarıdır. Kültür Merkezimiz de prestij projelerimizden olacak.” Şeklinde konuştu.
Bütün bu çalışmaların üzerinde yükseldiği asıl anlayışımız ise, kapsamlı bir toplumsal dönüşüm

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 10:30:18
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 06:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?