18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kültür Merkezi'nde bomba paniği

Fatih’teki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’ne yapılan bomba ihbarı polisi harekete geçirdi. Kültür salonunu boşaltıp içerde inceleme yapan polis, hareketlerinden şüphelendiği bir kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıs, polis merkezine götürülürken zafer işareti yapıp, yasadışı İBDA-C örgütü lehine slogan attı.

Akşam saatlerinde ’155 Polis İmdat’ telefonunu arayan bir kişi, Fatih Oğuzhan Caddesi üzerinde bulunan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’ne bomba koyduğunu ve bombanın 20 dakika sonra patlayacağını söyledikten sonra telefonu kapattı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, kültür merkezini boşaltıp içerde arama yaptı.

Polisin incelemeleri sürerken, kültür merkezine gelen ve kimliği açıklanmayan bir şahıs, çevredekilere sorular sormaya başladı. Şahsın hareketlerinden şüphelenen polis ekipleri, 30-35 yaşlarındaki şahsı gözaltına almak istedi. Polislere direnen zanlı, zafer işareti yaparak, yasadışı İBDA-C örgütü lehine slogan atmaya başladı.

Şahıs, polislerin çabası sonucu güçlükle ekip otosuna bindirilerek polis merkezine götürüldü. Kültür merkezinde yapılan aramalarda bombaya rastlanmadı.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 09:30:19
Güncelleme :28 Aralık 2004 Salı 11:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?