31
Mayıs
2024
Cuma
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Lodos balıkçılara yaradı

İstanbul'u etkisi altına alan lodos, balıkçılara yaradı. Her lodos sonrası denizde balığın bol olduğunu belirten tarihi Kumkapı Balıkçılar Çarşısı esnafı, denizden gelecek iyi haberleri bekliyor.

İstanbul'u kısa süre de olsa etkisi altına alan lodos, şehre büyük zarar verirken balıkçıları ise sevindirdi. Her lodosun ardından bol balık olacağını savunan Türkeş Sümbül isimli balıkçı, "Dün lodos çok esti. Balığa çıkamadık ama bugün balık bol. Önümüzdeki birkaç gün boyunca bu bolluğu yaşayacağız inşallah. Vatandaşımız şu kriz ortamında bol bol balık yesin" dedi.

Balıkçı Tahsin Sarıyaprak ise lodos nedeniyle balıkçıların denize açılamadığını ancak açıkta bulunan teknelerin bol balık yakalayabildiğini belirterek, fırtınanın kısa sürmesi nedeniyle kendilerini çok da fazla etkilemediğini iddia etti. Sarıyaprak bugün balığa çıkan teknelerin bol balıkla hale döndüklerini söyledi. Bir başka balıkçı Mustafa Gün, lodos sonrası yağan yağmurun suları soğutacağını ve balığın bollaşacağını savunurken, Erkan Sarıyaprak da "Artık eskisi gibi kayıklar ufak değil. Büyük gemiler var. Eskiden lodos oldu mu 1 hafta balığa çıkılamıyordu. Şimdi lodos bir gün sürüyor. Gemiler büyük. Deniz radarlar tarafından taranıyor. Bu nedenle pek etkilemiyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 12:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?