18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

MHP'lilerden bayrak protestosu

Cuma namazı çıkışı Fatih’te toplanan yaklaşık 1000 kadar MHP’li, Türk bayrağına yönelik saldırı girişimini protesto etti. Aralarında il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu MHP’liler, Fatih Camii’nde cuma namazı çıkışı toplandı. Büyük bir Türk bayrağı açarak Fevzi Paşa Caddesi’nde kortej oluşturan MHP’liler, çeşitli sloganlar atarak Edirnekapı’ya doğru yürüyüşe geçti.

Yol boyunca biriken vatandaşlar, gruba alkışlarıyla destek verdi. Grup Edirnekapı’ya yaklaştığında gruptan bir kişi, tadilatta olan surların iskelesinden yukarı çıkarak surlara Türk bayrağı astı. MHP’linin bu hareketi grup tarafından coşkuyla karşılandı. Grup, tekbir ve sloganlar eşliğinde Edirnekapı Şehitliği’ne kadar geldi. Mehmet Akif Ersoy’un mezarı başında toplanan grup, önce Kuran-ı Kerim okuyup dua etti.

Burada grup adına MHP Fatih İlçe Başkanı Murad Omurtak bir basın açıklaması yaptı. Omurtak şöyle dedi: "Türk milletinin namus ve şerefinin simgesi olan, rengini aziz şehitlerimizin vatan için döktüğü kandan alan bayrağımıza yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Bu ülkenin birlik ve beraberliğine göz dikenlerin Türk milletinin vatan ve bayrak söz konusu olunca önünde durulamayacağını Çanakkale Zaferi’ni görünce anlamaları gerekirdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tektir, ülkesi ve milleti birdir, bayrağı tektir."

Grup üyeleri, şehit mezarlarını ziyaret ettikten sonra sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 15:16:26
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 15:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?