23
Mayıs
2024
Perşembe
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

MHP'nin fetih kutlamasında hükümet topa tutuldu

İstanbul’un Fethinin 552. Yıl Dönümü nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fatih İlçe Teşkilatı tarafından Fatih Saraçhane Parkı’nda bir tören düzenlendi. Törende yapılan basın açıklamasında, hükümet eleştirildi.

Fatih Saraçhane Parkı’nda tören nedeniyle çok sayıda partili ve vatandaş toplandı. Mehter Takımı’nın alana girmesiyle başlayan törende, İstiklal Marşı okundu. Ardından Fatih Sultan Mehmet ve tüm şehitler için Kuran okunarak, dualar edildi.

MHP Fatih İlçe Başkanı Murad Omurtag, yaptığı basın açıklamasında, "Ne yazık ki, bugün iktidarda bulunan AKP hükümeti ve Fatih Belediyesi, teslimiyetçi ve her zaman olduğu gibi takiyyeci ruh ve anlayışla AB’nin dayatmalarına boyun eğerek İstanbul ve Fatih’i yeniden Bizans’a dönüştürme gayretlerine çanak tutmaktadırlar. Türkiye’nin ve İstanbul’un altı oyulmaktadır. UNESCO, AB ve Kiliseler Birliği gibi kuruluşlardan alınan paralarla, sözde tarih ve kültür faaliyetleri adı altında Bizans canlandırılmaya çalışılmaktadır. Ekümenlik iddiasında bulunma cüreti gösteren Barthelemoos’a her türlü müsamaha ve kolaylık gösterilmektedir. AKP iktidarı ve Fatih Belediyesi AB’nin gönüllü kuruluşları haline gelmiştir. Balat - Fener Projesi’ni hayata geçirme çalışmaları ihanettir. AKP hükümeti patrikhaneye bir statü kazandırmak istemektedir" dedi.

Açıklamanın ardından tören, MHP’nin verdiği konserle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 16:34:37
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 18:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?