18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Prof. Dr. Orhan Kural'ın zor günü

Fatih Kadınlar Pazarı’nda Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek için yarım saat içinde en fazla etin tüketilmeye çalışıldığı rekor denemesinin vejetaryen olan gözetmeni Prof. Dr. Orhan Kural zor anlar yaşadı. Et kokusundan rahatsız olduğunu belirten Kural, hayatının en zor denemesi olduğunu söyledi.

Kadınlar Pazarı’ndaki bir şarküteri dükkanının düzenlediği rekor denemesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Guinness Rekorlar Kitabı’nın Türkiye temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural’ın gözetiminde bir doktor ve bir imamın da hazır bulunduğu rekor denemesinde yarışmacılar Ersoy Baysan (35), Turan Gençoğlu (41), Emin Işıklı (39) ve Avni Dirikolu (48), önlerine konulan 15 kilo eti yemeye çalıştı.

Çok sayıda soda tüketen yarışmacılardan Emin Işıklı, 20. dakikada yarışmadan çekildi. Yarışmacılar etleri yerken ortaya çok ilginç görüntüler çıktı. Bu sırada çevrede toplanan vatandaşlar, tezahüratlarla yarışmacıları destekleme çalıştı. Yarışmadan çekilen Emin Işıklı, etlerin çok yağlı olduğunu, bu yüzden yarışmayı yarım bıraktığını söyledi.

Yarım saatlik süre sonunda yarışmacıların önüne konulan et miktarından geri bıraktığı parçalar düşürüldü ve değerlendirme aradaki fark gözönünde bulundurularak yapıldı. Yarışmada 2 kilo 210 gram et tüketen Avni Dirikol birinci, 1 kilo 400 gram et tüketen Ersoy Baysan ikinci, 988 gram et tüketen Turan Gençoğlu ise üçüncü oldu. Yarışmadan çekilen Emin Işıklı’nın da 642 gram büryan kebabı tükettiğini açıklandı.

Yarışmanın birincisi Avni Dirikol, "Sabah yemek yemeseydim en az 5 kilo et yerdim" dedi. Yarışma boyunca bir ambulans da hazır bekletildi. Daha sonra doktor, yarışmacıların tansiyonunu ölçtü. Dirikol’un tansiyonunun 15-9 olduğu öğrenildi.

Bir hayvansever olduğu için et yemediğini belirten Prof. Dr. Kural ise, "Bu hayatımın en zor rekor denemesiydi. Etlerin kokusu ve yenilmesi ağırıma gitti, kimseye de tavsiye etmiyorum. Ama görevim icabı burada olmak durumundayım" diye konuştu.

Rekor denemesinde hazır bulunan imam Ali Akar de, "Bu yarışma dini açıdan da, sağlık açısından da uygun olmayan bir yarışma. Peygamber efendimiz ’Mideyi yemek yerken üçe ayırın; birine et, birini su, birine de hava doldurun’ demiş. Kimseye bu kadar acele yemek yemesini tavsiye etmiyorum" dedi.

Yarışmanın birincisine Kıbrıs tatili ödülü verileceği öğrenildi. Bu arada yarışma sırasında yarışmacıların yanına yaklaşan ihtiyar bir kişi ile yarışmacılar arasındaki ilginç diyalog gülüşmelere neden oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 16:27:06
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 13:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?