24
Mayıs
2024
Cuma
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Sakal-ı Şerif bulundu

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde Cerrahpaşa Camii lojmanından çalınan Sakal-ı Şerif’in, Urfa’dan gelen Hamit Kakçaaçık (18) tarafından çalındığı ortaya çıktı. Düzenlenen operasyon sonucu çalınan Sakal-ı Şerif Fatih’te bir bekar evinde ele geçirilirken, Hamit Kakçaaçık Urfa’da gözaltına alındı.

Cerrahpaşa’da bulunan Cerrahpaşa Camii Lojmanına 10 Mart 2005 tarihinde hırsız girmiş ve imamın ’daha güvenli olur’ diye lojmana götürdüğü Sakal-ı Şerif çalınmıştı. Bunun üzerine soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği görevlileri, Fatih’te bir bekar evine operasyon düzenledi.

Operasyon sonucunda bekar evinin izbe bir odasında sakal-ı şerif ele geçirilirken, hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen Mustafa Albak (27) ve Eyüp Bayboğan (22) gözaltına alındı. Bekar evinde bulunan diğer 5 kişi ise ifadeleri alınmak üzere şubeye götürüldü.

Gözaltına alınan şahısların yapılan sorgulamasında, hırsızlığın Urfa’dan gelen Hamit Kakçaaçık (18) tarafından organize edildiği, olay sonrasında da Kakçaaçık’ın tekrar Urfa’ya döndüğü ortaya çıktı. Şahıslar, hiçbir yere satamadıkları Sakal-ı Şerif’i ise eve bıraktıklarını ifade etti.

Bunun üzerine operasyonları genişleten ekipler, Hamit Kakçaaçık’ı da Urfa’da gözaltına aldı. Şubedeki sorguları tamamlanan şahıslar adliyeye sevk edilirken, Sakal-ı Şerif, Cerrahpaşa Camii yetkililerine teslim edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 15:22:46
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 10:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?