18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Şehit itfaiyeciye son tören

Yenibosna’da bir tekstil fabrikasında çıkan yangına müdahale ederken hayatını kaybeden Bakırköy İtfaiyesi Grup Amiri Yaşar Yalçın için Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı önünde bir cenaze töreni düzenlendi.

Törende, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İtfaiye Daire Başkanı Köksal Tandıroğlu, Yalçın’ın yakınları, ailesi, mesai arkadaşları ve çok sayıda itfaiye çalışanları hazır bulundu. Tören sırasında itfaiye erlerinde biri baygınlık geçirdi.

Törende bir konuşma yapan Köksal Tandıroğlu, "Yaşar Yalçın kardeşimiz mücadelesinde öldü. Acımızda hizmet aşkımız da çok büyük. İtfaiye teşkilatı bundan böyle görevinin gerektirdiği anlayışla İstanbul’un hizmetinde olmayı sürdürecektir" dedi. Tandıroğlu’nun gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Tandıroğlu’ndan sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bazı görevler ciddi anlamda fedakarlık ve özveri ister. Arkadaşımız ekip amiriydi. Ekip amiri olarak mücadele verirken, yaşadığı bu sıkıntının azabını düşünmemesine rağmen, fedakarca hayatını hiçe sayarak görevini yaptı. Şehitler ölmez bunu biliyoruz. Ailesi ’bu mesleği seviyordu’ diyor. Kendi benliğiyle bu işe sarıldığı sırada hayatını verdi. İnşallah bu sonuncu görev şehidimiz olur" diye konuştu.

Törenden sonra itfaiye merdivenine konulan Yalçın’ın tabutu, cenaze namazı kılınmak üzere Kağıthane’de bulunan Merkez Camii’ne gönderildi. Yalçın, Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 15:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?