18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Sulukule'de silahlı çatışma

Fatih’in eğlenceleriyle ünlü Sulukule semtinde yaşayanlar, bugün nefes kesen dakikalar yaşadı. Silahlı iki grup arasında çıkan çatışmanın ardından, mahalleye benzeri filmlerde görülebilecek bir operasyon düzenleyen polis ekipleri, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Sulukule Caddesi, Kuruçınar Sokak’ta, silahlı iki grup arasında, sabah saatlerinde çatışma çıktı. Silahların konuştuğu ve mermilerin havada uçuştuğu çatışmanın ardından, olay yerine gelen polis ekipleri, gözaltına almak istedikleri şahısların direnişiyle karşılaştı. Bunun üzerine, olay yerindeki polis ekipleri telsizle destek istedi.

Zor durumda kalan arkadaşlarına yardım etmek için, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi olay yerine geldi. Polis, sokağı trafiğe kapatıp çevre güvenliği aldıktan sonra, kaçan şahısların yakalanması için, benzeri filmlerde görülecek bir operasyon düzenledi.

Fatih Asayiş, Terörle Mücadele ve Motorize ekiplerinin katıldığı operasyonda, şahısların kaçabileceği evler ablukaya alınırken, silahlarını çeken polis ekipleri evlere baskın yaptı. Labirent gibi birbirine bağlı olan gecekonduların içinde ve bahçelerinde zanlı arayan polis ekipleri, çatıların bile üzerine çıkarak her yeri didik aradı. Kapalı kapıları açamayan polis ekipleri, evlere ulaşabilmek için duvarlara tırmanmak zorunda kaldı.

Zaman zaman mahalle halkının tepkisi ve direnişiyle karşılaşan polislerle zanlılar arasında, sokak aralarında kovalamacalar da yaşandı. Yaklaşık 1 saat süren operasyon sonucu, çatışmaya karıştıkları iddia edilen 4 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların yakınları, zanlıları teslim etmemek için uzun süre polise dil döktü. Gözaltına alınan zanlılar, Fatih Asayiş Büro Amirliği’ne götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 09:54:01
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 12:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?