19
Mayıs
2024
Pazar
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Tarihi eser diye bakır şamdanı çaldılar

Fatih’te bulunan Bizans döneminden kalma tarihi Zeyrek Camii’ne giren kişi ya da kişiler, tarihi değeri olduğunu zannettikleri bir şamdanı alarak kayıplara karıştı.

Fatih Sinanağa Mahallesi İbadethane Sokak’taki, 1100’lü yıllarda Bizanslılar tarafından yapılan, ancak daha sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen Molla Zeyrek Camii’ne dün gece saatlerinde hırsız girdi. Kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler, tadilat için kurulan iskeleden caminin penceresine tırmanarak binadan içeri girdi. Mihrabın hemen yanında bulunan şamdanlardan birini alan hırsızlar, daha sonra olay yerinden uzaklaştı. Camiye gelen yetkililer, şamdanın yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Camiye gelen polis ekipleri, olay yerinde inceleme başlattı. İnşaatta çalışan 5 işçi, ifadeleri alınmak üzere Fatih Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü.

Cami yetkilileri, bakır şamdanın tarihi değeri olmadığını, ancak hırsızların daha önce de bir kaç kez tarihi zannederek çalmaya kalkıştıklarını söyledi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 08:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?