18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Topbaş'tan Fatih'e müjde

Şehremini Lisesi’nin spordan sanata ve bilime kadar birçok alanda başarı gösteren öğrencilerin ödüllendirildiği törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Ali Sözen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali katıldı.

Başkan Topbaş’tan Fatih İlçesi’ne 6 spor salonu...

Ödül töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Şehremini Lisesi’nin Müdürü Ata Özer’in kendisinin hem okul hem de asker arkadaşı olduğunu belirterek, "Şehremini Lisesi’nin başarısını biliyorum. Diliyorum ki Türkiye’deki tüm yöneticiler Ata Özer’i örnek alarak çok başarılı öğrenciler yetiştirirler. Çünkü siz gençler geleceğimizsiniz" dedi.

İstanbul’da yaşam alanları ve okullar inşa edilirken kültür-sanat ve spor alanlarının planlanmadığına dikkat çeken Başkan Topbaş, "Biz şimdi bu eksikleri gidermeye çalışıyoruz. İstanbul’da genelindeki okullarda yapacağımız çok sayıda spor salonunun 6’sını Fatih’teki çeşitli okullarda inşa edeceğiz. Bu salonlardan bir tanesini de sizin okulunuzda yapacağız" diye konuştu.

"23 Nisan ve 19 Mayıs’larda spor müsabakaları düzenlensin"

Konuşmasında İstanbul’da spora daha çok önem verilmesi gerektiğini de vurgulayan Mimar Topbaş, 23 Nisan ve 19 Mayıs’larda çeşitli spor dallarında 2 ayrı kupa düzenlenmesini teklif etti. Topbaş, bu müsabakalar için gerekli olan malzemeleri ve diğer ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi olarak karşılamaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Törende konuşmaların ardından çeşitli dallarda başarılı olan öğrencilere ödülleri Başkan Topbaş ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Şehremini Lisesi, Basketbol Erkekler’de Türkiye birinciliğini kazandı ve Polonya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Basketbol Kızlar’da Türkiye beşincisi, Atletizmde takım halinde Türkiye birincisi ve Futbol’da Türkiye üçüncüsü olan lise öğrencileri, fizik ve kimya gibi alanlarda da dereceye girerek uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecek.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 10:47:53
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 13:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?