23
Mayıs
2024
Perşembe
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Yatalak kadının acı sonu

Fatih’te bir gecekonduda çıkan yangında, yatalak yaşlı bir kadın yanarak hayatını kaybetti. Sultan mahallesi Sarmaşık sokakta bulunan gecekonduda, salı saat 05.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede Talat Örsen’e ait olan gecekonduya da sıçradı. Örsen, ailesini alıp dışarı çıkmayı başarırken, diğer gecekonduda bulunan ve yatalak hasta olan Fatma Kenteci (65) yanarak hayatını kaybetti. Fatih İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu, yangın kontrol altına alınırken, tek odalı olan 2 gecekondu kullanılamaz hale geldi.

Yangından kurtulmayı başaran Örsen, "Yangın, bitişiğimizdeki evde çıktı. Ben dumanları görünce çocukları da alıp, hemen sokağa çıktım. Öbür evde, Fatma Abla oturuyordu. Çocukları da var ama evdeler mi bilmiyorum. Galiba Fatma Abla kalarak ölmüş" dedi.

İtfaiye ekiplerinin yangından sonra gecekondu içinde yaptığı araştırmada Künteci’nin yanmış cesedine ulaştı. Ceset, ambulansa konulurken, olay yerine gelen yaşlı kadının oğlu Ufuk Künteci ambulans içinde annesinin cesedinin yanından uzun süre ayrılmadı.

Polislere ifade veren Künteci, "Ben surların orda oturup, içki içiyordum. Bizim mahalleden duman gördüm. Kimin evi diye geldim baktım, bizim ev yanmış. Annemde içerdeydi" diye konuştu. Künteci annesinin arkasında uzun süre gözyaşı döktü.

Ceset, Haseki Hastanesi’ne kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 12:08:40
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 12:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?