23
Mayıs
2024
Perşembe
FATİH - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Yenikapı'da intihar girişimi

İstanbul Fatih’te, Moldova asıllı Türk vatandaşı bir kadın, telefonla aradığı arkadaşına, "Ahmet’e söyleyin, çocuğuma iyi baksın" dedikten sonra kendini denize attı. Genç kadın, çevreden yetişenler tarafından, boğulmak üzereyken kurtarılıp hastaneye kaldırıldı.

Bir Türk’le evlenip Türk vatandaşlığına geçtiği belirlenen Mariana Türkan (25) adlı Moldova asıllı kadın, akşam saatlerinde Yenikapı sahiline geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, deniz kenarında Veronica adlı arakadaşıyla yarım saat kadar telefonla görüşen Türkan, sinir krizleri geçirdi. Türkan, telefondaki arkadaşına "Ahmet’e söyleyin, çocuğuma iyi baksın. Kendimi suya atıyorum" dedikten sonra karanlık sulara atladı.

Olayı gören vatandaşlar, hemen genç kadının yardımına koştu. Denize atlayan bir vatandaş, Türkan’ı boğulmak üzereyken kurtarıp kıyıya çakardı. Türkan, olay yerine gelen polis otosuyla Haseki Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Görgü tanıkları, Türkan’ın deniz kenarına geldiğinde endişeli olduğunu belirterek, "Bir arkadaşıyla uzun süre konuştu. ’Ahmet’e söyleyin, çocuğuma iyi baksın’ dedikten sonra kendini denize attı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 21:49:48
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 15:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?