18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Yankesici linç ediliyordu

Fatih'te, bankaya ödeme yapmak için arkadaşından borç para alan şahıs, iki yankesici tarafından dolandırıldı. Tantanacılık yaparak şahsın 810 YTL'sini çalan yankesicilerden biri vatandaşlar tarafından polise teslim edilirken, polis mağdurun ve çevredeki vatandaşların tepki gösterdiği yankesiciyi güçlükle olay yerinden uzaklaştırdı. Kumkapı'da da yolda yürüyen 3 Fransız bayan turist kapkaççı kurbanı oldu.

Edinilen bilgiye göre, adının açıklanmasını istemeyen şahıs, bankaya ödeme yapmak için bir arkadaşından borç para aldı. Bankaya yetişmek için Fatih Fevzipaşa Caddesi üzerinde yürüyen şahıs, yolda 2 kişinin kavga ettiğini gördü. Kavgacılardan biri, kazayla olmuş gibi şahsın üzerine düştü. Kavgacılar bir süre sonra toparlanarak olay yerinden uzaklaşmak isterken aklı başına gelen şahıs, elini cebine attığında 810 YTL'sinin yerinde olmadığını görüp vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşlar, kaçmak isteyen 2 yankesiciden birini kıskıvrak yakaladı ve yoldan geçmekte olan bir trafik polisine teslim etti. Diğer yankesici ise kaçmayı başardı.

Trafik polisi, olay yerine asayiş ekibi çağırarak zanlıyı teslim etmek istedi. Bu arada, mağdur şahıs yankesicilik zanlısının üzerine yürüdü. Vatandaşlar da zanlıya tepki gösterdi. Yankesicilik zanlısının yanına kadar yaklaşan mağdur şahıs, "Paramı iade edersen seni affederim. O parayı birisinden borç almıştım. Vermezsen hayatını bitiririm" diyerek, zanlıyı tehdit etti. Yankesicilik zanlısına tepkinin büyümesi, şahsı kelepçeleyen ve asayiş ekiplerinin gelmesini bekleyen trafik polisine zor anlar yaşattı. Bir yandan vatandaşları yatıştırmaya çalışan, diğer yandan da onları zanlıdan uzak tutmaya uğraşan polis ecel terleri döktü. Bir süre sonra beklenen asayiş ekibi geldi ve zanlı ekibe teslim edildi. Linçten son anda kurtulan zanlı, Fatih Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi'ne götürüldü.
Parası dolandırılan şahıs, "Bir arkadaşımdan borç para almıştım. Ödemem vardı ve bankaya yatıracaktım. Bankaya yatırmak üzere acele ederken, cadde üzerinde 2 kişinin kavga ettiğini gördüm. Şahıslardan biri üzerime düştü. Elimi cebime attığımda paramın olmadığını gördüm. Parayı alan kişi kaçarken arkadaşını yakaladık" diye konuştu.

Öte yandan, Sahil Keneddy Caddesi, Kumkapı Balık Hali karşısında yolda yürüyen 3 Fransız bayan turist kapkaççı kurbanı oldu. Turistlerin yanına yaklaşan kimliği belirsiz bir şahıs, bayan turistlerden birinin çantasına asılarak sapını kopardı. Kapkaççı, içinde para olan çantayı alarak Kumkapı'nın ara sokaklarına doğru uzaklaştı. Neye uğradıklarını anlayamayan bayan turistler, polisten yardım istedi. Polis, turistlerden eşkal aldıktan sonra 3 mağduru Kumkapı Polis Merkezi'ne götürdü. Çantanın içinde ne kadar para olduğu açıklanmadı.
Polis, her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 10:45:14
Güncelleme :8 Eylül 2005 Perşembe 15:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?