18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATİH - FATİH - İSTANBUL

Kurye kılığında banka soygunu

Fatih ve Zeytinburnu'ndaki iki farklı banka şubesini aynı yöntemle soyan kurye kılığındaki 4 zanlı yakalanıp, adliyeye sevk edildi. Fatih'teki banka soygunu güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Alınan bilgiye göre, elebaşılığını Akın K'nın (27) yürüttüğü 4 kişilik hırsızlık şebekesi, 29 Nisan günü Fatih Millet Caddesi'nde bulunan bir banka şubesini soymak için harekete geçti. Kurye kılığına giren şebekeye üyelerinden ikisi, lüks bir motosikletle banka şubesine geldi. Başlarındaki kaskı çıkarmayan zanlılar, yanlarına yaklaşan güvenlik görevlisine silah doğrultup yere yatırdı. Ardından banka çalışanları ve müşterileri silahla korkutan zanlılar, yaklaşık 15 bin TL'yi alarak dışarı çıktı. Rahat tavırlar sergileyen zanlılar güvenlik kameralarına yakalandı. Motosiklete binen zanlılar kayıplara karıştı.

Güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis, soruşturma başlatırken, suç şebekesi bu kez Zeytinburnu'nda ortaya çıktı. Geçtiğimiz Haziran ayında Telsiz Mahallesi'ndeki bir banka şubesine kurye kılığında gelen soygunlar, aynı senaryoyu yine sahneye koydu. Güvenlik görevlisine silah doğrultup etkisiz hale getiren yaklaşık 50 bin lirayı alarak kaçtı. Olayın ardından bankanın güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüleri incelemeye alan polis, Fatih'teki soygunla benzerlik taşıdığını belirledi.

Soruşturmayı sürdüren polis zanlıların izine ulaştı. Sürdürülen takip sonrası elebaşı Akın K. (27) ve şebekeye üyeleri Mehmet A. (31), Özer A. (28) ve Murat S. (37) yakalandı.

Zanlıların banka soygunlarında kullandıkları 4 adet silah, kasklar, son model bir motosiklet ve koruyuculara da el konuldu. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 12:20:02
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 18:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kilisli celal IP: 88.232.122.xxx Tarih : 21.08.2010 13:09:55

hepsıne geçmış olsun allah kurtarsın.....