27
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

GAZİOSMANPAŞA AVRUPALI OLUYOR...

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, 5 yıl görev yaptığı ilçede pek çok başarılı projeye imza attı. Gaziosmanpaşa'ya Avrupa'daki şehircilik anlayışını model alarak çağ atlatan Başkan Erol, hizmetlerinin yeni dönemde de artarak devam edeceğini söyledi...

 

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, görev yaptığı 5 yılda ilçenin modernizasyonu adına birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Vizyonu ile Gaziosmanpaşa'ya Avrupa'daki örnek şehircilik anlayışını model alarak çağ atlatan Erhan Erol, ilçede bir Gaziosmanpaşalılık ruhu oluşmasını sağladı.
Hayata geçirilen 'Temalı Parklar, İletişim Merkezi Projesi' beraberinde ilçeye ödül getirirken, İTO'nun Ekonomik Raporu'nda şirket sayısında en çok artış gösteren ilk üç ilçe arasına girmeyi başardı. Yerli ve yabancı şirketlerin yatırım yapmak için yarıştığı ilçe bir cazibe merkezine dönüştü. Modern kent görünümü, yenilenen yollar, kültür merkezleri, modernleşen hizmet birimleri, hanımlara ve gençlere kurs imkânları, sabit pazar yerleri, trafik düzenlemeleri, spor alanları çağdaş yaşam alanları ile Gaziosmanpaşa Dr. Erhan Erol döneminde adeta kabuk değiştirdi.


SANATA DESTEK

Sanata verdiği destek ile halkın büyük takdirini kazanan Erhan Erol, yeni dönemde de birçok yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. Merkez Mahallesi'nde bulunan Gaziosmanpaşa Sahnesi yenilenerek kısa bir süre içerisinde perdelerini tekrar açıyor. Tiyatro salonu tadilatı ile birlikte, salonun alt katında bulunan eski düğün salonu da çocuk tiyatrosu olarak düzenlenecek. Ayrıca bina içerisine bir tiyatro kütüphanesi yapılarak merkez, gençlerin ve çocukların yararlanabileceği bir tiyatro eğitim kompleksine dönüştürülecek. Öte yandan Sarıgöl Mahallesi'nde uygulanmakta olan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılması tamamlanan bölgelerde yeşil alanlar oluşturuldu. Proje tamamlandığında yeşil alanlar içerisinde lise, ilköğretim okulu, sağlık ocağı ve bir karakol binası yapılarak Gaziosmanpaşa halkının hizmetine sunulacak.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Sosyal sorumluluk projeleri ile diğer belediyelere de örnek olan Gaziosmanpaşa Belediyesi, yeni dönemde hız kesmeden bu tür projeleri uygulamaya koymayı hedefliyor. Hizmet süresinde sokak çocuklarının barınma, sağlık, yemek ve temizlik ihtiyaçlarını karşılamaları için kurulan “Gül Çocukları İlk Adım İstasyonu” başta olmak üzere birçok projeye imza atan Başkan Erol ve ekibi yeni hizmet döneminde de sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyor. Ülkenin kanayan yaralarından biri olan alkol ve sigara bağımlılığı konusuna bir hekim olarak daha da ihtiyatla yaklaşan Başkan Dr. Erhan Erol, madde bağımlılığı konusunda gençlerin bilinçlendirilmesi ve kötü alışkanlıklardan kurtulmalarına yardımcı olacak bir koordinasyon merkezi kurmayı hedefliyor. Proje, Merkez Mahallesi 2'nci ve 3'üncü sokakta yapımı planlanan bir merkezde uygulanacak.


MEYDANLARA ÇEKİ DÜZEN

İlçede gelişmiş şehirlerde olduğu gibi bir meydan kültürü oluşturmayı hedefleyen Başkan Erol, Gaziosmanpaşa Meydanı ile Bağlarbaşı Caddesi'nin yeniden düzenlenmesi için kentsel tasarım projesini hayata geçirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında eski Kızılay binası yıkılarak meydan büyütülecek, Atatürk büstü ve havuz yenilenecek. Ayrıca çiçek satıcıları için yeni satış standları yapılacak..


SPORA DESTEK SÜRÜYOR


Erhan Erol gençlere ve spora yatırım yapmayı sürdüreceklerini açıkladı. Bu doğrultuda Yıldız Tabya Spor Kompleksi'ne ilave olarak aynı alan içerisine halı saha ve kapalı spor kompleksi yapılması planlanıyor. Kazım Karabekir Mahallesi Kemal Şeker Bulvarı üzerine 500 kişilik Kapalı Spor Kompleksi yapılması amaçlanıyor. Kompleks içerisinde salon sporlarının yanında değişik spor aktiviteleri de yapılabilecek.


VALİDE SUYU KONUTLARI


Uğurlu İnşaat tarafından 27 dönüm arazi üzerinde yapımına başlanan12 katlı binaların bulunduğu ve 410 daireden oluşan Valide Suyu Konutları yakında tamamlanacak projeler arasında. Yerli girişimcilere örnek olan proje, tamamlandığında özel güvenlikli, yüzme havuzlu, yeşil alanları bulunan, özel parkı olan modern bir site ilçeye kazandırılmış olacak. İnşaat henüz bitmemesine rağmen bu modern sitenin yüzde 90'a yakını satılmış durumda. Validesuyu Konutları özellikle ilçede ve Rami, Bayrampaşa gibi yakın ilçelerde iş yeri sahibi olan gelir düzeyi yüksek kimselerin ilçeye yerleşmesini, dolayısıyla iş olanaklarının da artmasını sağlayacak bir proje.


ÇALIŞMAYA DEVAM


Beş yıl önce göreve geldiğinde Gaziosmanpaşa'yı İstanbul'un cazibe merkezlerinden biri yapmaya söz veren, ve 7 gün 24 saat ekibiyle durmadan çalışan Başkan Erol, “Beş yıl sonunda tüm göstergeler doğru yolda olduğumuzu ortaya koyuyor. Amaç ilçemize hak ettiği kaliteli yaşamı sağlamak. Yaptığımız çalışmaların sonucunu almaktan gururluyuz. Gaziosmanpaşa da yaşam kalitesi daha da artacak. Sözümüz söz, yeni dönemde de durmak yok, çalışmaya devam. İlçemiz bu gelişim hızında sadece Türkiye'de değil dünyada da örnek ilçeler arasındaki yerini alacak” diyerek Gaziosmanpaşa'nın hedeflerinin büyük olduğunun altını çiziyor.

Oktay Mehmet - Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 16:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?