20
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

En kalabalık ilçe rekoru

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesi, ''Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine'' göre, 1 milyon 13 bin kişiyle Türkiye'de en çok nüfusu barındıran ilçe oldu.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, yaptığı açıklamada, ''1 milyon 13 bin olarak açıklanan ilçe nüfusunun belediye yönetimi olarak kendilerine daha ağır bir sorumluluk yüklediğini'' belirtti.

Erol, ''İnsanımıza kaliteli yaşam uğrunda önemli avantajlar getirecek değişim ilkelerini birer birer hayata sokuyoruz. Amacımız nüfusumuz kadar ilçemizdeki yaşam kalitesini de arttırmak'' dedi.

İlçenin ulaştığı rekor rakamın bilincinde olarak 4 yıldan bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Erol, şunları kaydetti:

''Kalite bir yaşam felsefesidir. Bu yaşam anlayışı bir ideal olarak görülse de, sadece ilkelerinin planlı, programlı ve istikrarlı olarak uygulanmasıyla elde edilebilir. İşte bizim yönetim anlayışımızda bu esaslara dayanıyor.

İnsanımıza kaliteli yaşam uğrunda önemli avantajlar getirecek bu ilkeleri birer birer hayata sokuyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında hep birlikte göreceğiz ki, ilçemizde yaşanan değişim kentimizi de değiştirecektir.''

Gaziosmanpaşa'nın, Türkiye'nin 64 ilinin yanı sıra dünyada 40 ülkeden daha kalabalık bir nüfusu barındırdığı belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 17:22:03
Güncelleme :21 Ocak 2008 Pazartesi 17:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?