AK Parti'den yeniden aday gösterilen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, seçim startını verdi.
Erol düzenlediği toplantıda yeni dönemdeki projelerini anlatırken, "Yüzde 50'nin altında alacağımız oyu başarısız kabul ederiz" dedi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi VIP Salonu'nda basın mensupları ile bir araya gelen Erhan Erol, hedefinin birkaç proje haricinde Gaziosmanpaşa'da konut yapımını teşvik etmek olduğunu söyledi.
Konut yapımına bakış açılarının eski konutların yerine aynı şekilde kaliteli konut üretmek olduğunu ifade eden Erol, "Bir tane TOKİ projemiz var. TEM kenarındaki Avrupa Konutları. Gaziosmanpaşa İstanbul'un merkezi bir bölgesi haline geldi. Gaziosmanpaşa'dan Levent'e, havaalanına ulaşmak bir çok bölgeye göre çok kolay. 5 yıl geride bırakırken, en önemli sorun trafik sorunu. Bunun temel nedeni maalesef hızlı araç artışına bağlı otoparklarla ilgili yetersizlik. Göreve geldiğimiz süreçte açık otoparklarla birlikte toplam 1000 araçlık park alanı yaptık. Bu yeterli mi değil. Otoparkları yerin altına yaptığınızda 1 araçlık parkın maliyeti 15 bin TL. Oysa araçların çoğunun fiyatı bile bu değil. Her araca belediyenin otopark yapması mümkün değil. Bunu tolere etmek için sokaklarımızı kullanıyoruz. Ayrıca Gaziosmanpaşa Belediyesi ruhsat harçlarında alınan otopark bedelini 2,5 yıldır Büyükşehir belediyesine aktarmaktadır. Gaziosmanpaşa'ya otopark yapımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu projeleri hazırlamıştır" dedi.
Başkan Erhan Erol, önümüzdeki döneminde en büyük hedeflerinin Silahtarağa'dan başlayıp, Yıldıztabya'nın altından geçen ve Küçükköy'den çıkan tünelin yapılması olduğunu söyleyerek, "Keçesuyu ve Validesuyu katlı kavşaklarının bitirilmesidir. Bunlar sağlandığında GOP merkezinde çok fazla trafik sorunu olmayacaktır. Tek önemli eksikliğimiz ilçenin bölünmesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan iki kapalı spor kompleksi Sultangazi'de kalmıştır. Hedeflerimizden biri de Gaziosmanpaşa'ya iki tane spor kompleksi yapmaktır. Ayrıca bölünen Gaziosmanpaşa Sultangazi ile farklılıklar göstermekte. Bu nedenle Gaziosmanpaşa merkeze sosyal ve kültürel projelere daha fazla ağırlık verilmesi gerekiyor. Bu bölgede eğitim seviyesi yüksek olduğu için insanların da belediyeden beklentisi daha fazla. Hanımlar, gençler ve çocuklar için daha fazla kültürel proje üretmek lazım. Bizim yanımızda eski şehir tiyatroların binası var. Şehir tiyatroları burayı kendi oyunları için yeterli görmüyor. Düzenlemeler gerekiyor. Biz ihaleyi yaptık. Alan firma binanın tamamında düzenleme yapacak. 2 sahne olacak aynı anda 2 sahnede oyun sergilenebilecek" şeklinde konuştu.
Erhan Erol, belediyenin etrafının olabildiğinde sosyal ve kültürel merkez yapmaya, meydanlaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Gaziosmanpaşa Meydanı'nın, İstanbul'un sayılı meydanlarında biri olacağını belirten Erol, "Bundan sonraki hedef meydanın üstünden trafik geçişini tamamen kaldırmaktır. Meydanı tamamen yaya ulaşımına açmaktır. Altta 4 katlı otopark projesi bitti. İçinde toplantı salonu var. Üstü yeşillik. Gelinen bu noktada GOP'un hızla geliştiğini ve değiştiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönem kendi şirketimiz olan GOPAŞ'ı Kiptaş tarzında değerlendirerek merkez mahallelerdeki tapulu ama imar planlarına göre uygun olmayan binaları toplu projelerle yavaş yavaş dönüşümünü sağlamaktır" ifadelerini kullandı.
Erol, Sultangazi'nin Gaziosmanpaşa'dan ayrılmasıyla ilgili olarak, "3 bin 500 sokağı olan bir Gaziosmanpaşa var. Büyük bir alan. Mesela Sultangazi bölgesinde GOP belediyesinin Büyükşehirle birlikte yer altına 500 trilyona yakın yatırımı var. İSKİ havzası etrafının rehabilitasyon projesi. Bunun vatandaşın günlük yaşamına katkısı yok. Ancak evini su basan birkaç yüz kişi fark ediyor. Oysa GOP'da 10 binlerce konut var. Siz 600 700 kişinin gündemi için yüzlerce trilyon harcıyorsunuz. GOP merkezin alanı dar. Eski göçlerle oluşmuş. Her mahallede bir kültür vardır. Sultangazi'de ise en eskisi 15 yıllık. Bir festival yaptığınızda anket yaptığınızda burada istenen sanatçı ile orada istenen sanatçı farklı çıkıyor. Ama bugün bölünen Gaziosmanpaşa daha uyumlu olacaktır. Çok rahatladığımızı düşünüyorum" açıklamasında bulundu.
Sarıgöl Mahallesi'nin kuruluşunun GOP'un kuruluşuna dayandığını belirten Erol, Sarıgöl konusunda karalı başladıklarını fakat ilk iki yılda çok zorlandıklarını söyledi. O bölgedeki kamulaştırma yapılacak bina sayasının 450 ifade eden Erol, "Bugün gelinen noktada orada 180 üzerinde bina boşalttık. Şu anda tablo tamamen tersine döndü. İlk başta biz gidiyorduk. Uyarıyorduk. Tehditler alıyorduk. Şimdi insanlar şunu gördü ki belediye kararlı ve burayı boşaltıyor. İnsanlar bize gelmeye başladı tahliye paramı ödeyin çıkayım diye. İnsanları mağdur etmedik. Emniyetin operasyonla girdiği bir mahallede hiçbir yıkımla ilgili sıkıntı olmadı. Bizim projemiz oraya yeniden evler yapılması projesi değil. Biz boşaltacağımız alana hiç konut yapmayacağız 35 dönümlü k alana 2 okul, sağlık ocağı ve karakol yapacağız geri kalan da yeşil alan olacak. Çünkü gop merkezinde böyle bir arsa bulunmaz. Biz bunun yerine TOKİ il proje yapsaydık bu proje çok hızlı bitmişti. Konutlar yapılmıştı. Belediye kasasına da 15 trilyon para girmişti. GOP'un daha fazla konuta değil yeşil alana ve spor alanına ihtiyacı var" dedi.
Vatandaşın memnuniyetini sorguladıklarının altını çizen Erhan Erol, şunları söyledi:
"Görevde olmazsanız ve ilçeyi yönetme şansını iyi görmeseniz çok iyi atarsınız. Biliyorsunuz genel seçimlerde de benzer vaatler oldu. Gaziosmanpaşa 1 milyonluk ilçe. Belediye başkanını görevi akşama kadar insanlarla konuşmak değil. Dev bir kurum yürütüyorsunuz. Kimisi der ki ben başkanı sahada görmek isterim, kimi der ki ben geldiğimde belediyede görmek istiyorum. Biz düzenli olarak farklı kurumlara anketler yaptırıyoruz. Vatandaşın memnuniyetini sorguluyoruz. Nerede ne sıkıntımız var biliyoruz.
Belediyaosyal ve kültürel merkez yapmaya, meydanlaştırmaya e başkanından randevu isteyen herkese konuyu sorarım. Özel derler. Ben tanımadığım insanlarla özel görüşmem. Odamıza ilk başta böyle arkadaşları aldık. Kimisi ihaleden başladı, yeğenini işe sokmakla devam etti ve büfeye kadar düştü. Ben aday arkadaşlarımız daha reel şeyler söylemesini bekliyorum. Bütçe bu. Şu kadarlık personel gideri var. Bütçeyi şu yöntemlerle arttıracağım. Şunları yapacağım. Bunları konuşalım. Tecrübe olarak gördüğünüzde Sabri Öztürk var. Belediye başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış biidir. Biz geçmiş dönemde belirli aralıklarla GOP'da belediye başkanlığı yapmış kişilerle görüşerek fikirlerini aldık. Sabri Bey de aralarında idi. Sabri Bey'in söylediği bir nokta şuydu hizmet yapmak için para lazım. Kaynak üretin dedi. Siz nasıl ürettiniz deyince, biz arsa sattık dedi. Şimdi aynı arsaları biz kamulaştırmak için satmaya çalışıyoruz."
Erhan Erol, depremle ilgili çalışmalarının da olduğunu belirterek, "İstanbul depreminde mevcut fay hatları Gaziosmanpaşa'nın kuzeyinde kalıyor. En yakın fay hattı on kilometreden fazla. Bu büyük şans. Binalar konsu da bir süreç. En çok korktuğumuz şey standart binalardan çok yapıldıktan sonra bazı işyerleri için kolon kesme durumları. Bizim korkumuz bu tür binalar" diye konuştu.
Sarıgöl ile ilgili Gazi bölgesi ile ilgili tehditler aldıklarının altını çizen Erol, "Belediye başkanı olarak bazı şeyleri üstüne giderseniz bu konuda rahatsızlığı olan bazı kesimler tehdit ederler. Bundan sonra özellikle Sultangazi'nin bizden çıkması ile bu tehditler minimuma indi. Bir de belediyenin bir şey yapmadaki, kararlılığını gördüler. Belediye Sarıgöl mahallesini açacak. Bu konuda kararlı" dedi.
Erol, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sultangazi belediye başkanı adayı arkadaşımızla iddiaya girdim 'sizden daha fazla oy alacağım diye.' Klasik olarak Sultangazi AK Parti'nin oy deposu olarak görüldüğü halde daha fazla oy alacağımızı düşünüyoruz. Açıkçası Türkiye'de çok güzel analizler yapan anket firmaları var. Bunları siz de biliyorsunuz. Bir seçim kampanyasında bir partinin oyunu yüzde yüz arttırması mümkün değildir. Şu anda bazı partiler oylarını yüzde yüz bile arttırsalar baraja yaklaşamıyorlar bile. Bizimle aralarında çok far var.
En son yüzde ellinin üzerine çıkmıştı yüzde altmışlara yakın oy alacağız. Yani o arkadaşlardan da en çok beklentim seçim sürecinin projelerinin tartışıldığı süreç olsun. Geçen seçimde aldığımız oyun altına inersek başarısız sayarım. Biz yüzde 50'nin altında alacağımız oyu başarısız kabul ederiz".