18
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Faciayı öğle tatili önledi

Rami'de bir konfeksiyon atölyesinin buhar kazanı, aşırı ısınma nedeniyle bomba gibi patladı. Olay sırasında işçilerin öğlen paydosunda olması muhtemel bir faciayı önlerken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Öğlen saatlerinde meydana gelen olayda, Rami Kışla Caddesi üzerinde bulunan Topçular İş Merkezi'nin 4. katındaki konfeksiyon atölyesinin buhar kazanı, aşırı ısınma nedeniyle patladı. Patlamada hem dükkanın hem de iş merkezinin içi adeta savaş alanına döndü.

10 kişinin çalıştığı işyerinde olay sırasında öğlen paydosu olması ve kimsenin bulunması muhtemel bir faciayı önledi. Buhar kazanının patlaması sonucu atölye duvarının bir bölümü yıkıldı. Yıkılan duvar, zemin kata düştü. Duvarın düştüğü yerde kimsenin bulunmaması faciayı önledi.

Hanın karşısında park halinde bulunan 2 otomobil de parçaların isabet etmesi sonucu hasar gördü. Çevre binaların camlarının da kırıldığı olayda basıncın etkisiyle yan dükkandaki klimanın da dağılması dikkat çekti.

Büyük korku yaşayan esnaf, "Büyük bir gürültü duyduk. Bomba patladı sandık. Öğlen paydosu olmasaydı büyük bir facia olabilirdi. Sadece dükkanlarımızda hasar var" diye konuştu. Polis ekipleri de patlama nedeniyle iş merkezinde incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 15:59:54
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 16:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?