17
Mayıs
2024
Cuma
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

G.O.Paşa'da 7 trilyonluk vurgun yargıda

GAZİOSMANPAŞA’da 4 yıl önce yapımına başlandığı halde tamamlanmayan 300 yataklı devlet hastanesinin ihalesini kazanan Yenice İnşaat Şirketi yetkilileri hakkında, sahte hak ediş raporlarıyla yapılan işin değerinin üzerinde para alarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nı 7 trilyon 688 milyar liralık zarara soktukları iddiasıyla dava açıldı.

Bayındırlık Bakanlığı müfettişleri tarafından tespit edilen 7 trilyon 688 milyar liralık vurgunda, Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi’nin yapımını üstlenen firmanın, bitirmediği işleri bitirmiş gibi gösterdiği ve bitirilen işlerinse maliyetlerinin yükseltildiği ileri sürülerek sorumluların cezalandırılması talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tamamlanan soruşturma sonucunda, Yenice Turizm İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi yetkilileri Erciyas Altınışık, Levent Altınışık ve Bülent Boyacı hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından ağır ceza mahkemesine dava açıldı. Müfettişlerin hazırladığı 2 Nisan 2004 tarihli soruşturma raporuna göre, sanıkların düzenledikleri sahte hak ediş raporlarıyla yapılan işin değerinin üzerinde devletten para aldıkları belirtildi. Sanıkların, 19 Temmuz 2001’den başlayarak 15 Kasım 2002’ye kadar düzenledikleri 10 adet hak ediş raporuyla haksız menfaat sağladıkları ifade edilerek toplam 3’er yıldan 24’er yıla kadar ağır hapisleri istendi.
hürriyet gazetesi
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 11:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?