17
Mayıs
2024
Cuma
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Gaziosmanpaşa'da ibrenin yönü belirsiz

28 Mart’ta AKP ve CHP’nin yarışması beklenen ilçede DSP, DYP ve Sol İttifak da iddialı.
Gaziosmanpaşa'da yarışın AKP ile CHP arasında geçmesi beklenirken, Sol İttifak, SP, DYP ve DSP de sandıktan birincilikle çıkacağını iddia ediyor. İbrenin her an yön değiştirebileceği ilçede 29 Mart sabahı sürpriz beklense de iktidar olmanın verdiği avantajını her fırsatta dile getiren AKP adayı Erhan Erol'la, bir dönem ANAP'tan belediye başkanı olarak tanınan CHP adayı Sabri Öztürk kıyasıya yarışacak. AKP tabanının, Erhan Erol'a karşı tepkisi olduğu hesapları ile oyları toplamayı düşünen SP adayı Eyüp Erol da iki partinin arasından sıyrılmayı planlıyor. DSP adayı Ali Yıldırım ise göçmenler arasındaki "Ecevit sevgisi"ne güveniyor.

İktidardaki AKP rüzgarı karşısında kimse duramaz

BELEDİYE Başkanı Erhan Erol, ilçedeki sorunları bir dönem daha süre isteyerek çözmeyi vaat ederken, rakiplerine şans tanımıyor. "İktidardaki AKP rüzgarı karşısında kimse duramaz" diyen Başkan Erol, projelerini şöyle anlatıyor: "Bir kongre ve fuar merkezi ile 5 yıldızlı bir otel yaptıracağım. İlçede bir Balkan Üniversitesi kuracağız. Alt yapı sorununu asfalt yerine parke taşı ile çözeceğiz. Alibeyköy Barajı etrafında bir Akkent kuracağız. Eğitimde İstanbul ortalamasını yakalamak için 50 okula ihtiyaç var. Bunu çözmek için kampanyalar düzenleyeceğiz. İlçeye bir spor köyü yapmayı düşünüyoruz."

Hayata geçirilmeyen projelerim için adayım

İLÇEDE bir dönem ANAP'tan Belediye Başkanlığı yapan CHP adayı Sabri Öztürk, başlattığı projelerden hayata geçirilemeyenleri tamamlamak için aday olduğunu söylüyor. İlk işinin ilçedeki tüm binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi olduğunu kaydeden Öztürk, diğer projelerini şöyle sıraladı: "Tam donanımlı bir belediye hastanesi ile bir üniversiteyi ilçemize getireceğiz. İşyeri geçici ruhsatların kalıcı hale getireceğiz, emlak ve temizlik vergilerini makul düzeye çekeceğiz. Yaşlılara huzurevi, özürlülere sosyal tesis, öğretmenevi, olimpiyat köyü kuracağız."

Her mahalleye bir ayda sağlık ocağı yapılacak

SEÇİMİ kazanması halinde Gaziosmanpaşa'nın 29 mahallesini, 30 Nisan'da sağlık ocağına kavuşturma vaadinde bulunan DYP'nin doktor adayı Tuncay Yılmaz, "Öncelikli olarak bölgede sağlık problemlerini çözmeyi hedefliyorum" diyor. İlçenin gecekondu görünümünden kurtulması için çalışacağını belirten Yılmaz, Habibler'de 10 bin konut yapılacağını söyledi. 10 yıldan beri verilmeyen hizmetlerin AKP'nin şansını düşürdüğünü belirten Yılmaz, "CHP de denenmiş bir başkanla yola çıktı, şansı az. ANAP, DSP ve GP'nin oyları DYP'de toplanır" diyor.

Halkın avukatı kaynağı peşkeş çektirmeyecek

İSTANBUL'UN en büyük ancak en ihmal edilen ilçesinin Gaziosmanpaşa olduğuna işaret eden SHP'li Avukat Kemal Aytaç, varolan kaynaklarının çıkar gruplarına peşkeş çekildiğini ileri sürdü ve ekledi: "Ben seçilirsem halkın avukatı olarak kaynakları peşkeş çektirmeyeceğim" Aytaç projelerini şöyle sıraladı: "Gençleri kahve köşelerinden kurtaracağız. Halkı doğrudan yerinde yönetmek için halk meclisleri kurulacak. Belediyede taşeronlaşmayı yok ederek, ucuz emeği ortadan kaldıracağız. Ceza kesen değil esnafla bütünleşen bir belediye olacağız."

Seçmen ne diyor?

Başkan önce dürüst olmalı
Ali ÇALIŞKAN (Diş hekimi)
"HER şeyden önce dürüst ve halkın ulaşabileceği belediye istiyoruz. İlçede bir yerden bir yere ulaşmak çok zor. Birkaç araç değiştirmek gerekiyor. Bir metro kazdılar, öyle kaldı. Kazı çalışmaları bizi çileden çıkardı."

Üniversite mezunu işsizim
Özgül TOKUZ (işsiz)
"İŞLETME mezunuyum ama iş bulamıyorum. Bundan daha büyük sorun olabilir mi? Bütün partilerin boş vaatlerde bulunduğuna inanıyorum. Bu bölgede çevre ve ulaşım sorunu öncelikli sorunlar arasında ama gelecek yöneticilerin de bunları çözebileceğine inanmıyorum."

Yapılan makyaj sefaleti kapatmaz
Hümmet POLAT (Mali Müşavir)
"GAZİOSMANPAŞA'NIN sorunları ile birlikte büyüdüm. Geçmişteki yönetimleri de çok yakından takip ettim. Hep seçim dönemindeki vaatlerine çok kısa bir süre içinde unutulduğunu gördüm. 21. yüzyılda hala yol ve kaldırım yapma vaatleri ile kandırılıyoruz. İlçe merkezine yapılan makyaj kenar mahallelerdeki sefaleti kapatamıyor. Gelen yönetim öncelikle bu bölgelere eğilmeli."

İlçe bölünerek yönetilsin
Zehra Aygil (Öğretmen)
"İLÇE çok büyük. Bu yüzden sorunları da fazla. Birçok bölgesi kırsal bir alan durumunda. Tek bir ilçe olarak yönetimi zor, ikiye bölünmesi gerekiyor. Bu ölçülerdeki semtler artık büyükşehir olarak kabul ediliyor."

Birçok sokak ihmal edildi
Orhan Mendi (Simitçi)
"İLÇEMİZİN meydanı ve ana caddeleri çok güzel ancak sokakların durumu kötü. Yıllardır bir kürek asfalt dökülmeyen sokaklar var. Daha önce oyumu DYP'ye vermiştim. AKP'nin adayını tanımıyorum ama bu kez ona vereceğim."

En büyük ilçelerden biri

* İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan Gaziosmanpaşa'nın 1997 sayımına göre nüfusu 649 bin 648.

* Köyleriyle birlikte seçmen sayısı 496 bin 121 olan ilçenin doğusunda Eyüp, güneyinde Bayrampaşa, batısında Esenler ve Çatalca bulunuyor. 163 kilometrekarelik bir alana kurulu olan ilçe 29 mahalle ve 10 köyden oluşuyor.

* Halk arasında Taşlıtarla olarak da anılan Gaziosmanpaşa, 1963'te ilçe statüsü kazandı. 1950-51 yıllarında gelen Balkan göçmenlerinin yerleşimin çekirdeğini oluşturduğu ilçe en fazla Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu'dan göç alıyor.

* Küçük çaplı atölye ve işyerlerinin de bulunduğu ilçenin, kırsal alanlarında tarım yapılıyor.

SABAH GAZETESİ
Yayın Tarihi : 14 Mart 2004 Pazar 17:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?