22
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Gaziosmanpaşa'da silahlı soygun

Gaziosmanpaşa'da kar maskesi takan silahlı şahıslar, bir kuyumcuyu soydu. Kuyumcudan 2 kilogram altın çalındı.
Olay, Gaziosmanpaşa Sultançiftliği 1. Cebeci yolu üzerindeki Koç Kuyumcu’da meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde kar maskeli ve silahlı 3 kişi kuyumcuya girdi. İşyeri sahiplerini silahla tehdit ederek etkisiz hale getiren soyguncular, 2 kilogram altını çalarak kaçtı. Olay sonrasında kuyumcular Hasan Koç ve Hasan Özgenç, esnaf komşularına da haber vererek kar maskeli soyguncuların peşine düştü.

Bu esnada kuyumculara, zanlılar tarafından rastgele ateş açıldı. Soyguncular, soygundan önce park ettikleri gri renkli Toyota marka otomobile binerek gözden kaybolurken, açılan ateş sonucu ölen ya da yaralanan olmadı. Görgü tanıklarından Recep Demir, yaşanılanları şöyle anlattı:
"Silahlı ve maskeliydiler. Dükkana girerek oradakilere silah doğrulttular. Dükkan sahipleri, altınlarının çalınmasından sonra kaçan soyguncuları yakalamak için koşmaya başladı. Biz de, koşmaya başladık. Bu sırada saldırganlar sağa sola ateş açtı. Gri renkli bir arabayla kaçıp gittiler.”
Öte yandan, zanlıların kaçtığı güzergahta yaşları 7 ila 10 arasında değişen 3 çocuk tarafından kırık bir saat bulundu. Saati polislere veren çocukların, polis tarafından ifadesine başvuruldu. Güvenlik kamerasını ve saati inceleyen polisler, çevredeki tüm delilleri toplayarak incelemeye aldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 03:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?