24
Mayıs
2024
Cuma
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

GOP'a kardeş ziyareti

Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi ile "kardeş okul" olan Almanya’nın Stuttgart kentindeki Hans-Baldung Gymnasium öğrencileri, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi aldı. Öğrenciler ziyarette Gaziosmanpaşa’nın nüfus ve göç sorunlarına ilişkin sorular yöneltti.

Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi ile "kardeş okul" olan Almanya’nın Stuttgart kentindeki Hans-Baldung Gymnasium öğrencileri, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni ziyaret etti. Alman öğrenciler ziyarette özellikle ilçenin nüfus ve göç sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

Öğrenciler, Gaziosmanpaşa’nın nüfus yoğunluğuna dikkat çekerken, göçün devam edip etmediğini sordu. Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi’nin davetlisi olarak 18 Mart’ta İstanbul’a gelen Alman öğrenciler, Gaziosmanpaşa’da bulundukları süre boyunca kentte çeşitli inceleme gezilerine katıldı. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü de ziyaret eden 13 Alman öğrenciyle 2 öğretmen son olarak Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni ziyaret etti.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Arif Parlakkılıç ve Mahmut Yeter ile görüşen öğrenciler ilçe hakkında bilgi aldı. Öğrenciler özellikle ilçenin nüfusu hakkında sorular sorarken, göç konusu üzerinde durdu.

Belediye Başkan Yardımcısı Arif Parlakkılıç, Alman öğrencilerin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Parlakkılıç, "Gençlerin kendi aralarında kurdukları ilişkiler ülkeler arasındaki bağların daha da kuvvetlenmesini sağlıyor. Anadolu lisemizle kardeş okul olan Hans-Baldung Gymnasium öğrencileri de, her iki toplumun birbirini daha yakından tanıması için ziyaret gerçekleştirdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 13:52:29
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 13:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?