30
Mayıs
2024
Perşembe
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Herkese örnek muhtar

Gaziosmanpaşa 75’inci Yıl Mahalle Muhtarı Sedat Çetintaş, muhtarlığın belge düzenlemekle sınırlı olmadığını kanıtladı; muhtarlık geliriyle mahallesine bir sağlık ocağı kazandırdı. 

HİZMET Muhtarlık geliriyle prefabrik de olsa bir sağlık ocağı inşa ettiren Muhtar Sedat Çetintaş, tüm muhtarlara örnek oldu. Muhtar Sedat Çetintaş, muhtarların ikametgah kağıdı, nüfus cüzdanı sureti düzenlemek dışında işler yapabildiğini de göstermiş oldu. 75’inci Yıl Mahallesi’nde yaptırılan sağlık ocağında, günde yaklaşık 300 kişiye sağlık hizmeti verilecek. Çetintaş, sağlık ocağının muhtarlık gelirleriyle yaptırıldığını vurgulayarak, “Her şeyi birilerinden beklemektense kendi imkanlarımızı da kullanmamız gerekiyor’’ diye konuştu.

8 personel çalışacak

Dün yapılan açılış törenine Gaziosmanpaşa Kaymakamı Ferhat Çağlar ile Belediye Başkanı Erhan Erol da katıldı. Yaklaşık 200 metrekarelik bir alanda kurulan sağlık ocağında 3’ü doktor olmak üzere 8 sağlık personeli görev yapacak.

Kreş için destek istedi

Muhtar Sedat Çetintaş, mahallelerinin çok büyük olması nedeniyle burada kreş ve kültür merkezi ile yaşlıların barınabileceği bir sığınma evine ihtiyaç duyulduğunu belirtirken Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan yardım beklediklerini söyledi.

75’inci Yıl Mahalle Muhtarlığı’nın radyosu, internet sitesi, aylık gazetesi var. Muhtarlıkta mesleki ve kültürel faaliyetlerle ilgili kurslar da düzenleniyor.
S. Çetintaş

gaste
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 16:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?