24
Mayıs
2024
Cuma
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Hurdacıya satmak istemişler

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Gaziosmanpaşa’da meydana gelen patlamanın, 7 öğrencinin boş bir arazide demir zannederek buldukları parçaları hurdacıya satmak için ayırmaya çalışırken meydana geldiğini söyledi.

Cerrah, parçaların askeri bir mühimmat olduğunun sanıldığını kaydetti. Öte yandan 2’sinin durumu ağır olan yaralılardan 2’si de taburcu edildi.

Patlama, İsmetpaşa Mahallesi 62. Sokak’taki hurdalığın önünde saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Boş bir arazide içinde pirinç kaplama parçaları olan bir çuval bulan 7 öğrenci, çuvalın içindeki demirleri satmak için hurdacıya gitti. 7 arkadaş, hurdacının önüne geldiklerinde ayırmak istedikleri demirleri yere vururken patlama meydana geldi.

Patlamada yaralanan öğrenciler Emrah Gültekin, Mücahit Sümer, Fırat Tutuş, Hasan Özer, Bayram Aras, Ramazan Alhan ve Nesim Kurt, yoldan geçen vatandaşlar tarafından Batı Bahat Hospital’a kaldırıldı. Durumları ağır olan Emrah Gültekin ile Mücahit Sümer, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Fevzi Kutlu Kalkancı İlköğretim Okulu’nda okuyan 7 öğrenci, boş bir arazide buldukları ve demir zannettikleri parçaları hurdacıya satmak için buraya getiriyor. Hurdacının önüne geldiklerinde yolun ortasında parçaları birbirinden ayırabilmek için yola vuruyorlar. Bu sırada patlama oluyor. Parçaların askeri bir mühimmat olduğunu sanıyoruz. Seri numaraları incelendikten sonra tam olarak ne olduğu ortaya çıkacak.

Olayda yaralanan Emrah Gültekin ve Mücahit Sümer’in durumları ağır. Diğer öğrencilerin tedavisi sürüyor" açıklamasında bulundu.

Öte yandan hastanede tedavi altına alınan yaralılardan durumları hafif olan 2’si taburcu edildi. Yaralılardan Ramazan Alhan’ın da taburcu edileceği belirtildi. Bu arada hastaneye akın eden yakınları, yaralıların durumları hakkında bilgi almaya çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 13:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?