17
Mayıs
2024
Cuma
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

İstanbul-G.O Paşa: İçme suyunu kirleten domuz çiftliği nihayet mühürlendi

Gaziosmanpaşa Hacımaşlı Köyü'nde faaliyet gösteren Formar Gıda Üretim Pazarlama Ltd. Şti’ne ait domuz çiftliğinin Sazlıdere Baraj Havzasındaki ilkel ve sağlıksız koşullarda yürüttüğü faaliyetlere İstanbul Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Grup Başkanlığı, Tarım İl Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı ile koordineli olarak gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde bütünüyle son verildi.

Defalarca yapılan ikazlara rağmen faaliyetlerini durdurmayan domuz çiftliğinin kapısına nihayet kilit vuruldu.

13 Mart tarihinde İSKİ teknik ve güvenlik elemanlarının nezaretinde çiftlikteki bütün hayvanların nakil ve havza dışında kesim işlemleri gerçekleştirilerek domuz çiftliğinin faaliyetlerine bütünüyle son verildi.

1995 yılından itibaren etkin olarak uygulanan 2560 sayılı kanun çerçevesinde İSKİ Genel Müdürlüğü, İçmesuyu havzalarının mutlak koruma alanlarında kesinlikle yapılaşmaya izin vermiyor. İSKİ tarafından havzalarda kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için oluşturulan Havza Koruma Timleri ile 24 saat süreyle denetimler gerçekleştiriliyor. 1994 öncesinde havzalarda yıkılan kaçak yapı sayısı 23 iken İSKİ o tarihten bugüne kadar bütün havzalarda 1130 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.
www.ibb.gov.tr
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2004 Çarşamba 12:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?