18
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Mahalle anneleri geliyor

İstanbul Gaziosmanpaşa’da; Gaziosmanpaşa Belediyesi, Carrefour Uluslararası Vakfı ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı kadın ve çocuklara yönelik önemli bir adım atıyor. 

 Bu çerçevede, Gaziosmanpaşa’da bir Kadın ve Çocuk Merkezi kuruluyor. Üç yüz metrekarelik bir alanı kaplayacak Merkez’de; çocuklara yönelik yuva hizmetinin yanında anneler, “Mahalle Annesi” olarak eğitilecek ve evlerinde 2-3 çocuğa bakıp ev ekonomisine katkı sağlayacak. Anneler, çocuk sağlığı ve eğitimi alanında bilinçlendirilecek.

Merkezin bir diğer amacı da; 100 kadın girişimcinin yetiştirilerek kendi işlerini kurmasının sağlanması oluşturuyor. Bu anlamda; kadınlara yönelik beceri kursları düzenlenirken, pazarda talebi bulunan yeni el ürünlerine yönlendirilecek. Meslek kazandırma programlarına katılacak kadınlara ayrıca; sağlık ve beslenme başta olmak üzere çeşitli konularda eğitim verilecek.

Projenin tanıtımıyla ilgili olarak 29 Aralık 2004 Çarşamba günü saat 13.00’te Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclis Salonunda bir bilgilendirme toplantısı yapılacak. Toplantıya katılacak olan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan EROL, Carrefour Türkiye Direktörü Lue De NOİRMONT ile Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Başkanı Şengül AKÇAR projenin detaylarını ve önemini dile getirecek.

Haber7
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 15:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?