23
Mayıs
2024
Perşembe
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Mardinli öğrencilerin İstanbul rüyası

Mardin’in Ömerli İlçesi Kocakuyu Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, karne armağanı olarak Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından İstanbul gezisiyle ödüllendirildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelen öğrenciler, ilk kez gördükleri İstanbul’a hayran kalırken, Miniatürk’ten Topkapı Sarayı’na, Boğaz Turu’ndan Pierre Loti’ye kadar İstanbul’un güzelliklerini yerinde görme olanağı buldu. 2 gündür Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin misafiri olarak İstanbul’da bulunan 23 öğrenci, ilk kez yaşadıkları köyün dışına çıkmanın sevinciyle, İstanbul’un hayran bırakan güzelliğini birarada yaşadı.

Mardinli öğrenciler için her şey, öğretim döneminin 2. yarı yıl başlangıcında Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’a gönderdikleri elektronik posta mesajıyla başladı. Öğrenciler, Başkan Erol’dan kitap, defter, giysi ve çeşitli eğitim malzemeleri talebinde bulunurken, bu istekleri kısa sürede karşılandı ve "dostluk kolileri" Kocakuyu Köyü’ne ulaştırıldı. Elektronik postayla başlayan bu dostluk, okulların kapanmasıyla birlikte rüya gibi bir armağana dönüştü. Başkan Erol, Kocakuyu İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenciyi İstanbul’a davet etti ve 23 öğrenci İstanbul’a geldi.

Öğrencilerin gezisi GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ile birlikte yapılan kahvaltıyla başladı. Programın ilk gününü Miniatürk gezisi izledi. Öğrenciler, Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi eserleri ve sembolleri birer birer görme olanağı buldu. Miniatürk gezisini Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Meydanı’nın gezilmesi takip ederken, öğrenciler Topkapı Sarayı’nın azametli görüntüsü ve Sultanahmet Meydanı’nın turistlerle dolu atmosferinde güzel bir turun mutluluğunu yaşadı. Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nde verilen öğle yemeği molası öğrencileri tarihi bir lezzetle tanıştırdı.

2. gün ise öğrencileri Pierre Loti’de panoramik Haliç manzarası eşliğinde bir kahvaltı bekliyordu. Öğrenciler ılık Haziran sabahında kahvaltısını ettikten sonra bazı basın yayın kuruluşlarını gezdi. Öğrenciler, yazı işlerinde bir gazetenin nasıl hazırlandığını izlerken, televizyon gezisinde de stüdyodaki yayın telaşına tanıklık etti.

Gezinin ilklerle dolu kalan kısmında ise, Tatilya yer aldı. Öğrenciler Tatilya’nın birbirinden güzel oyuncakları arasında doyasıya eğlendiler. "Hiç bitmesin" dedirten gezinin son durağında da, tekneyle Boğaz Turu vardı. Eminönü’nden tekneye binen öğrenciler İstanbul Boğazı’nın mavilikleri arasında Anadolu ve Avrupa Yakası’nın birbirinden güzel görüntülerini izledi.

Kocakuyulu öğrenciler, 3 gündür misafir kaldıkları GOP’lu aileler ve GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ile birlikte Sosyal Tesisler’de veda yemeğinde buluşurken, yemek ayrılığın burukluklarına sahne oldu. GOP Belediye Başkanı Erol, öğrencilere çeşitli armağanlar verirken, bir elektronik posta ile başlayan dostluğun yıllarca sürmesi dileğinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 15:29:37
Güncelleme :15 Haziran 2005 Çarşamba 15:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?