27
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Mareşal Fevzi Çakmak anıldı

Mareşal Fevzi Çakmak, ölümünün 59. yıldönümünde adını taşıyan İstanbul Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli törenlerle anıldı.

10 Nisan 2009 Cuma günü saat 11.00’ de Okul Müdürü Mustafa KÜÇÜKTEPE, bir grup öğretmen ve öğrenciyle birlikte Eyüp Mezarlığına giderek Mareşal Mustafa Fevzi Çakmak’ ın mezarına karanfiller bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Mareşalin Hayatı ve kronolojisi okundu.

Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans salonunda da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Törene kardeşinin Çanakkale’de şehit edilmesi üzerine Mareşal Fevzi ÇAKMAK tarafından yetiştirilen Adnan Çakmak’ın Oğulları Fevzi ÇAKMAK ve Yavuz ÇAKMAK, Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Nurettin GEMİCİ, Okul- Kurum Müdürleri, Öğretmenler, Veliler, Öğrenciler ve Basın mensupları katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü kısa bir konuşma yaptı. Okul Müdürü Mustafa KÜÇÜKTEPE: “ Ölümünün 59. yıldönümünde, rahmet ve minnetle andığımız büyük insanın, mezarı başında başlayan anma törenimizi, burada sizlerle birlikte devam ettiriyoruz.

O yalnız ordunun değil, bütün bir milletin sevip saydığı bir insandı. Benliğini saran engin tevazu, sürdürdüğü, sade ve tertemiz özel hayatı, ona ayrıcalıklı bir yer kazandırmaktaydı. Tarihin kudretli bir timsali olarak yetişen Mareşal Fevzi ÇAKMAK, vatanına ifa ettiği hizmetlerle her zaman hatırlanacak ve adı sonsuza kadar yaşatılacaktır.” dedi.

Onur konukları Fevzi ÇAKMAK ve Yavuz ÇAKMAK Beyler de böyle bir etkinlik düzenlemiş oldukları için okul yönetimine teşekkür ettiler ve yaptıkları konuşmalarla Mareşal Fevzi ÇAKMAK’ ın anılarını davetlilerle paylaştılar. Fevzi ÇAKMAK, Nazif beyin şehadet mektubunun Mareşal Fevzi Çakmak’a bizzat Atatürk tarafından yazıldığını söylemesi ve metni okutması çok duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Akademisyen Yrd. Doç Dr Nurettin GEMİCİ, değişik anekdotlarla törene farklı bir renk kattı.

‘Fevzi Çakmak Fotoğraflarda’ adlı sinevizyon gösterimi ve Hayatından kesitlerin sunulduğu Barkovizyon gösterimi Onur konukları Fevzi ÇAKMAK ve Yavuz ÇAKMAK Beyleri ve davetlileri ağlattı.

Konuklara çiçek takdiminin ardından okul tarafından düzenlenen “Fevzi Çakmak” Konulu Resim ve Mektup Yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinci gelen öğrenci Fevzi Çakmak’ a yazdığı mektubu okuyarak duygusal anlar yaşattı. Aynı zamanda okulda “Fevzi Çakmak” resim sergisi açıldı.

Mustafa KÜÇÜKTEPE
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 15:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?