20
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Maytap kör etti

İstanbul Gaziosmanpaşa’da, bakkaldan aldığı maytabın elinde patlaması sonucu 10 yaşındaki bir çocuğun gözü parçalandı

Ameliyata alınan ve sağ gözü kör olan çocuğun ailesi, maytap üreten firmayı mahkemeye vereceklerini söyledi. Oldukça üzgün oldukları gözlenen aile, 18 yaşından küçüklere satışı yasaklandığı halde oğullarına maytap satan bakkalın peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Edinilen bilgiye göre, ilköğretim 5. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Onur Koç, sabah saatlerinde okuluna gitmek üzere evden çıktı. Yolda bir arkadaşı ile karşılayan Onur Koç, Gaziosmanpaşa Habipler A-1 Caddesi’ne geldiklerinde bir bakkala girerek maytap satın aldı. Arkadaşının maytabı kutuya koyarak patlamasının ardından, kendi maytabını eline alan küçük Onur, maytabı patlatmak istedi. Elinde maytap patlayan Onur’un sağ gözü parçalandı. Olayın ardından hemen Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Onur Koç, ameliyata alındı. Ameliyatın ardından doktorlar, Onur’un sağ gözünde yüzde 99 oranında görme kaybı olacağını bildirdiler.

Feci olayın ardından basın mensuplarına konuşan baba Kemal Koç, "Maytabı üreten firmayı mahkemeye vereceğim. 18 yaşından küçüklere satış yapmak yasakmış, bakkal çocuklara satmış. Sadece biz değil, böyle durumda birçok insanın canı yanıyor. Yetkililer önlem almalı. Yoksa daha çok çocuk kör olacak. Satılması yasaklanmalı. Bakkal, olaydan sonra bütün maytapları saklamış. Ama bu işin peşini bırakmayacağım. Oğlum ileride hem öğrenimine devam edemeyecek, hem de vatan borcunu yerine getiremeyecek. Bunun için üzülüyorum. Satılmaması için bakkalı uyardık ama dinlemedi" dedi.

Göz yaşlarına hakim olamayan ve oldukça üzgün olduğu gözlenen anne Sakine Koç ise, "Oğlum hem öğrenimine devam edemeyecek, hem de gözü kör oldu. Çok üzgünüz" şeklinde konuştu.

Maytap kazasında gözünü kaybeden Onur ise, olayı anlattıktan sonra, "Bir daha maytap almayacağım. Diğer çocuklar da almasın" dedi.

istanbul
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 10:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?