23
Mayıs
2024
Perşembe
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Sahte rakıda ölü sayısı 7 oldu

İstanbul Valisi Muammer Güler, piyasaya sürülen sahte rakı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 7’ye yükseldiğini belirterek, 32 kişinin de çeşitli hastanelerde tedavi gördüğünü söyledi.

Sahte rakı olayıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen İstanbul Valisi Muammer Güler, tüketiciler ve işyeri sahiplerini sahtecilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Güler, "Bu olay, Gaziosmanpaşa’daki bir restoranda içki içtikten sonra rahatsızlanan 3 kişinin, kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmesiyle ortaya çıktı. Sonrasında farklı noktalarda 4 kişi daha hayatını kaybetti. Olayda toplam 7 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi görüyor" dedi.

Olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerinin sürdüğünü belirten Muammer Güler, "Ölüm olaylarının ardından Bayrampaşa’da bir binada kaçak rakı imal edildiği tespit edildi. Düzenlenen operasyonda dolum makinaları, kapaklama makinası, dolu tanklar ve sahte rakının imalında kullanılan şişelere el konuldu. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları, işyeri sahiplerinin bu konuya gerekli özeni göstermeleri ve bu yöndeki ihbarları gerekli yerlere bildirmelerini istiyoruz. Çok üzücü bir olaydır, kontrollerimiz sürüyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 15:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?