18
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Sahte yazar kasa fişi yapanlar yakalandı

Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu’nda yapılan operasyonlarda, sahte yazar kasa fişi üreterek piyasaya sürdükleri tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bir ihbar üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Şube ekipleri, Gaziosmanpaşa’da şebeke lideri olduğu ileri sürülen Erdal Gürbüz’ü gözaltına aldı. Gürbüz’ün evinde yapılan aramalarda, 12 adet yazar kasa ele geçirildi.

Operasyonu genişleten polis, Gürbüz’ün ifadeleri doğrultusunda Beyoğlu’nda Uğur Öztürk’e ait bir evde ikinci bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, 10 adet yazar kasa daha ele geçirilirken, Öztürk ile birlikte Yılmaz Erilli adlı şebeke üyesi de yakalandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda toplam 22 adet yazar kasa, 32 adet değişik firmalara ait sahte olarak yazar kasalardan tanzim edilen fişler, 4 adet yazar kasa hafızası, 400 adet rulo yazar kasa kağıdı ve 95 adet yazar kasa kartuşu ele geçirildi. Yakalanan şahısların bugüne kadar piyasayı yaklaşık 5 trilyon lira değerinde dolandırdıkları tespit edildi.

Emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan zanlıların, Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edildiği kaydedildi.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 11:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?