24
Mayıs
2024
Cuma
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Serinlemek için girdiği barajdan ceseti çıktı

Gaziosmanpaşa’da, iki arkadaşıyla birlikte serinlemek için Alibeyköy Barajı’na giren genç, boğularak hayatını kaybetti. Cesedin barajdan çıkarılması sırasında, gencin yakınları sinir krizleri geçirdi.

Atatürk Çiftliği İlköğretim Okulu öğrencisi Umut Gürgen (14) ve iki arkadaşı, Alibeyköy Barajı’na geldi. Yüzmeyi bilmeyen Umut, arkadaşlarının ısrarı üzerine serinlemek için baraja girdi.

15 metrelik barajda çamura saplanıp su yüzüne çıkamayın Gürgen, kısa sürede gözden kayboldu. Umut’un boğulduğunu gören arkadaşları da paniğe kapılarak olay yerinden uzaklaştı.

Çocuklarını eve gelmemesinden şüphelenen Gürgen ailesi, durumu polise bildirdi. Baba Haydar Gürgen, "Dün akşam saatlerinde oğlum eve gelmeyince aramaya başladık. Daha sonra polise haber verdik. Polis ekipleri Umut’un yanındaki iki arkadaşını bularak karakola götürmüş. Daha sonra çocuğumuzun buruda baraja yüzmek için girdiğini ve boğulduğunu söylediler. Dün akşamdan beri arıyoruz, hala bir haber yok. Aramak için sadece bir bot geldi, aradık bulamadık. Dalgıçın gelmesini bekliyoruz" dedi.

Amca Haşim Gürgen ise "Burada bugüne kadar 100’e yakın çocuk boğuldu. Hiç bir önlem alınmıyor. Barajın çevresi piknik alanı. Kimlerin gelip gittiği beli değil. Güvenlik yetersiz" diye konuştu.

Bu sırada, Deniz Polisi olay yerine gelerek baraj içinde Umut’un cesedini aramaya başladı. Kısa süren aramalar sonucu, 5 metre derinlikte balçıklara saplanmış olarak bulunan Gürgen’in cesedi barajdan çıkarıldı. Cesedin çıkarılışını gören Haydar Gürgen, Haşim Gürgen ve yakınları sinir krizleri geçirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 14:40:38
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 14:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?