18
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Terörist cenazesinde kamerayı kırdılar

Tunceli’de öldürülen 2 terörist için düzenlenen cenaze törenine katılan örgüt sempatizanları, MOBESE projesi kapsamında Gazi Mahallesi’ne yerleştirilen güvenlik kamerasını kırdı. Direğe tırmanan yüzleri maskeli 2 kişi, ellerindeki sopalarla kameraya vurdu.

Tunceli kırsalında öldürülen yasa dışı MKP-HKO örgütü üyesi Çağdaş Can ve Cemal Çakmak’ın cenazeleri, sabah saatlerinde Gazi Cemaevi’ne getirildi. Cenazelerin yıkanması sırasında örgüt sempatizanı bir grup, slogan atarak marşlar okudu. İstanbul’un farklı ilçelerinden çok sayıda kişi, cenaze törenine katılmak üzere Gazi Cemevi’ne geldi. Katılımcıların sayısı kısa sürede yaklaşık 2 bine ulaştı.

Cenazeler, saat 12.30 sıralarında cemevinden çıkarıldı. Örgüt sempatizanları, cenazelerle birlikte toplu halde yürüyüş yaptı. Göstericiler sloganlar atarken, bölgede önlemler alındı. Yürüyüş sırasında grup içerisinden yüzü maskeli 2 kişi, Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) projesi kapsamında İsmetpaşa Caddesi’ne yerleştirilen 168 numaralı kameranın bulunduğu direğe tırmandı. Şahıslar, ellerindeki sopalarla vurdukları kamerayı kırdı. Bir başka grup üyesi ise direğe tırmanarak kamerayı kırmızı bir örtüyle örttü.

Slogan atan göstericiler, yanlarında getirdikleri yaklaşık 300 metre uzunluğunda kızıl bayrak açarak korteji sürdürdü. Göstericiler Gazi Polis Merkezi önüne geldiklerinde "İşte burası faşist yuvası", "Katil devlet hesap verecek" şeklinde slogan atarak protesto gösterisinde bulundu. Olası bir taşkınlığı, grup içerisindeki bazı temsilciler araya girerek önledi ve grup bir süre sonra yürüyüşü sona erdirdi. Çağdaş Can’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Cebeci Mezarlığı’na, Cemal Çakmak’ın cenazesi de Sarıgazi’ye götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 15:21:45
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 15:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?