17
Mayıs
2024
Cuma
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Ve en fakir köyün de bir anaokulu oldu

Gaziosmanpaşa İmrahor Köyü’ne ’Gülümseyen Gelecek Anasınıfları Projesi’ kapsamında anaokulu yaptırıldı. 5 sınıftan oluşan 90 öğrenci kapasiteli okul 40 milyar liraya mal oldu.

Yolları hâlâ toprak olan bir gecekondu semti Gaziosmanpaşa... İlçenin İmrahor Köyü Suatlar İlköğretim Okulu’nda bir ilk yaşandı. Okul öncesi eğitime verilen önemin hız kazandığı bu dönemde artık küçüklerin bir anaokulu var. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen ’Gülümseyen Gelecek Anasınıfları Projesi’ eğitim koşullarını AB standartlarına yaklaştırmayı amaçlıyor. Danone Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği çerçevesinde yapılan proje kapsamında geçen ekim ayından bugüne 20 anaokulu hizmete girdi. 21’incisi ise Gaziosmanpaşa İmrahor Köyü Suatlar İlköğretim Okulu’nun içinde açılarak Gaziosmanpaşalı çocukları sevindirdi. 5 sınıftan oluşan 90 öğrenci kapasiteli okul 40 milyar liraya mal oldu.

8 MİLYON ÇOCUK VAR
Anaokulu’nun açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Dairesi Genel Müdürü Remzi İnal, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, Danone Pazarlama Müdürü Devrim Aydın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey katıldı. Remzi İnal "İki yıllık süre içinde bir şeyi başardık. Okul öncesi eğitimini Türkiye’nin gündemine getirdik. Türkiye’de 0-6 yaş arası çocukların sayısı 8 milyon. Çoğu Avrupa ülkesinin nüfusu kadar bizde çocuk var. Bunların eğitimini üstlenmek zor. Sivil toplum örgütleri ve durumu iyi olan vatandaşlarımız devlette el ele vermediği takdirde bunu aşamayız. Bugün geldiğimiz nokta 13 bin anasınıfı ve 557 tane müstakil anaokulu. Bu sayıyı yüzde 20 artırmayı planlıyoruz" dedi Suatlar İlköğretim Okulu Müdürü Filiz Baran ise okul öncesi eğitimin, çocukların geleceğini belirleyen ilk adım olduğunu söyledi.
Sabah Gazetesi
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 08:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?