22
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Yağmur duasında yağmur!

Yağmur, Gaziosmanpaşa Boğazköy'deki yağmur duasına çıkan vatandaşları, dua başlamadan önce yakaladı. İmam da yağmur duasını şemsiye altında yapabildi.

Susuzluğun ciddi tehdit haline geldiği İstanbul'da, cuma günü Pendik Kaynarca ve Büyükçekmece'de gerçekleştirilen yağmur dualarının ardından dün de Gaziosmanpaşa'ın Boğazköy beldesinde yağmur için dua edildi. Boğazköy Sinop Durağanlılar Derneği'nin organizasyonuyla düzenlenen yağmur duası için beldenin yüksek bir yeri olan Kırmızıtepe'ye çıkıldı.

Programa göre, yağmur duası öğle namazınının ardından yapılacaktı. Ancak yağmur atıştırmaya başlayınca, dua da öğle namazının önüne alındı. Dua öncesi vatandaşları bilgilendirmek için şu anons yapıldı: "Önce 2 rekat namaz kılınacak. Namazda imama uyulacak. İmam duaları sesli okuyacak. Daha sonra imam yağmur duası okuyacak." Hafiften atıştıran yağmur, imamın yağmur duasını okumaya başlamasıyla sağanak yağışa döndü. Arka saflarda bulunan bazı vatandaşlar yağışın şiddetlenmesiyle duayı terk etti. Cemaatten bazıları da namaz kılmak için getirdikleri halı ve kilimleri başlarının üzerine aldı. Duayı kağıttan okuyan imama da şemsiye tutuldu. Kadınlar yağmur duasına erkeklerin arkasında durdu. Birçok çocuğun da geldiği dua sonrası kurban kesildi ve pilav ayran dağıtıldı.

Kırmızıtepe'ye arabalarıyla gelenler, yağmurdan sonra toprak yollar çamur olduğu için tepeden inmekte zorlandı. Yetkililer, Boğazköy Belediye Başkanı Hatip Aras'ın izinli olduğu için duaya katılamadığını söyledi. Yağmur, Boğazköy'ü de içine alan dar bir bölgede etkili oldu.
milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 14:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?