18
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİOSMANPAŞA - İSTANBUL

Yıkım kararı Gaziosmanpaşa'da yol kapattırdı

Gaziosmanpaşa’ya bağlı Taşoluk Belde Belediyesi’nde orman alanı içerisinde bulunduğu gerekçesiyle 40 ev için yıkım kararı çıkarıldı. Karar üzerine tepki gösteren mahalle halkı, slogan atarak Arnavutköy yolunu trafiğe kapattı. Bir süre yol ortasında oturan vatandaşlar, daha sonra sloganlar eşliğinde Orman Bölge Müdürlüğü’ne yürüdü. Orman Bölge Müdürlüğü önünde jandarma engeliyle karşılaşan yaklaşık 200 kişilik grup, uzun süre bekledi. Bu sırada öfkeli grup, yanlarındaki lastikleri ateşe vererek tepkilerini dile getirdi. Göstericilerle jandarma erleri arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.


Gergin bekleyiş sırasında, grup arasında bulunan bazı kadınlar sinir krizleri geçirdi. Baygınlık geçiren kadınlara, yakınları yardımcı oldu. Haksızlığa uğradıklarını söyleyen ve sinir krizleri geçirerek bayılan kadınlar, araçlarla hastaneye gönderildi. Vatandaşlar, 1950 yılından bu yana tapularının bulunduğunu belirterek, "Verilen karar haksız bir karar. Buraya konut yapılmak isteniyor. Bu gerekçeyle bizi evlerimizden atmak istiyorlar. Tahliye emirleri bize ulaştı. Hiçbir şekilde evlerimizi boşaltmayacağız. Sonuna kadar direneceğiz" dedi. Tepkilerini dile getiren grup daha sonra, kamyon ve minibüslere binerek bölgeden ayrıldı.


Taşoluk Belde Belediye Başkanı Müfit Taşkın ise, kararın haksız olduğunu dile getirerek, "Sonuna kadar konunun takipçisi olacağız. Gerekli makamlara itirazda bulunduk. Kararın bizim lehimize döneceğinden eminiz" ifadelerini kullandı.

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 16:54:19
Güncelleme :25 Ağustos 2004 Çarşamba 16:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?