23
Mayıs
2024
Perşembe
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

1050 kişiye iş umudu

Kadıköy Belediyesi’nin Avrupa Birliği (AB) Fonu ile başlatacağı 250’si engelli, toplam bin 50 kişiye iş imkanı sağlayacağı Yeni Umutlar Projesi Kadıköylü işverenlere tanıtıldı. Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde yaklaşık 500 işverene ve salonu dolduran işsizlere tanıtıldı.

Kadıköy Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu ve Marmara Üniversitesi Kadın İşgücü ve İstihdamı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ortaklığıyla yürüttüğü "Kadıköy’de Yeni Umutlar" ve "Engelsiz İş Projesi" adını taşıyan projelerle toplam bin 50 kişiye iş sağlanması planlanıyor.

AB Aktif İşgücü Programları kapsamında AB fonlarından yüzde 11’i belediye tarafından karşılanmak üzere Yeni Umutlar Projesi için 194 bin euro, Engelsiz İş Projesi için ise 201 bin euro bağış alındı.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşları, özel kurumlar ve kamu kurumlarıyla ortak hareket ederek birçok projeyi başarıyla hayata geçirdiğini, AB fonlarıyla karşılanacak Yeni Umutlar ve Engelsiz İş projelerinin de başarıyla uygulanacağını kaydetti.

Proje kapsamında 800’ü yaşları 18-30 arası eğitimsiz genç erkekler, 18-45 arası vasıfsız kadınlar ve Kadıköy sınırlarında oturan 250 engellinin işe yerleştirilmeleri amaçlanıyor. Proje uygulamaya konulduğunda bu kişiler önce tezgahtarlık, hasta bakıcılık, girişimcilik, evde hasta ve çocuk bakımı gibi konularda eğitilecek ve Kadıköy İş Kur Müdürlüğü’nün aracılığıyla özel sektörde çeşitli işlere yerleştirilerek istihdam edilecek.

Toplantıda konuşan Türkiye İş Kurumu İşgücü Uyum Daire Başkanı Bayram Akbaş, bugüne kadar AB fonlarından yeterince yararlanılamadığını, özel sektörde özürlü, eski hükümlü ve terör mağduru kişilerin yasaya göre çalıştırılması gerekirken, sektörde halen 26 bin açığın bulunduğunu söyledi. Kadıköy İş-Kur Müdürü Muammer Coşkun da, işverenlerin kendilerine başvurarak ihtiyaç duyduğu elemanları kolayca bulabileceğini, nitelikle eleman bulma konusunda gerekli araştırmayı yaparak herkese yardımcı olabileceklerini kaydetti.
Proje 1 yıl içinde tamamlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 15:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?