23
Mayıs
2024
Perşembe
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

12 ev heyelan tehlikesi altında

Kayışdağı Kurtoğlu Sokak üzerinde bulunan 5 katlı evler, arsa cephelerine daha önce dökülen hafriyatların kaymaya neden olması sonucu tehlike altında kaldı. Heyelan korkusu nedeniyle 12 hanenin boşaltılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan belediye yetkilileri, "Ev sahiplerine evlerini tahliye etmesi konusunda birer yazı gönderdik. Uzun zamandan beri dökülen hafriyatın çamur deryasına dönüştüğü ve heyelan tehlikesi oluşturduğu bölgede, toprak yığınları 5’er katlı binalara kadar ulaşmış durumda. Heyelan tehlikesi olan bölgede, gerekli çalışmalar tamamlanana kadar 12 hanede insan tahliyesi yapılacak. Kendilerine belediyenin Pendik’te tahsis ettiği ikametler gösterildi" dedi.

Ev sahipleri ise belediye ve İSKİ’yi suçlayarak, "İSKİ topu belediyeye, belediye de İSKİ’ye atıyor. Bizim tepkimiz buna. Herhangi bir çalışma yapılmıyor" diye konuştu. Boşaltılan ikametlerin kapıları belediye yetkilileri tarafından mühürlenirken, evi mühürlenen Ahmet Amiri isimli bir vatandaş, "Çoluk çocuk sokakta kaldık. Fakat belediye bize haber vermedi. Mührü söküp, her şeyi göze alarak içeri gireceğiz" ifadelerini kullandı. Dışarıda kalan ailelerin bir kısmının yakınlarının yanına yerleşeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 15:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?