18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Acılı aileden sanık avukatına tepki

Üniversite öğrencisi Ahmet Hakan Canıdemir’in (18) cep telefonunu aldıktan sonra Kadıköy Kızıltoprak’ta trenden atarak ölümüne neden olan üç kapkaççının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandıkları davanın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Emin Tolun ve Ümit Çiğdem katıldı. Eyüp’te kapkaççıların saldırısı sonucu ölen Oğuzhan Baydak’ın ailesi de destek için adliyeye geldi.

Duruşma öncesi konuşan Oğuzhan Baydak’ın babası Burhan Baydak, "Yarın da benim oğlumun duruşması var. Sanıklardan bir tanesi muhtemelen serbest bırakılacak. Yasalar çıkarılırken hiç dikkat edilmiyor. Yeni kanunla kapkaççılar dışarı çıkacak, gazeteciler içeriye girecek. Devlet büyüklerinden bu konulara dikkat etmelerini istiyoruz" dedi.

Acılı baba Muzaffer Canıdemir de, "İkinci el cep telefonu satışlarıyla ilgili yasa çıkmasını bekliyoruz. İkinci el telefonlar insanları hala suça teşvik ediyor" diye konuştu. Anne Süreyya Canıdemir ise "Benim isyanım yasaları çıkaranlara. Üç tane çocuk yetiştirdim. Oğlum üniversitede okuyordu. Bu yasayı çıkaranlara da Allah evlat acısı versin" diyerek gözyaşı döktü.

Duruşmada, Canıdemir’in ölümüyle ilgili Adli Tıp Raporu geldi. Canidemir’in ölümü raporda, "kafa travması sonucu beyin kanamasından ölüm" olarak yer aldı. Savunma yapan sanık avukatı Yavuz Aydın, "Konu, tipik bir kapkaç vakasıdır. Trenden atma gibi bir şey söz konusu değildir. Müvekkillerim, telefonu alıp kaçmak istemiştir. Bu sırada maktul peşlerinden koşarken trenden düşmüştür" şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti, yaşı küçük olan üçüncü sanık A.Ç.’nin dosyasının da birleştirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında Canıdemir ailesi, sanık avukatının sözlerine tepki gösterdi. Anne Süreyya Canıdemir, "Benim oğlum salak mı ki trenden atlasın" diye sinir krizi geçirdi. Baba Muzaffer Canıdemir de, "Sanıklar bile çocuğumuz trenden attıklarını kabul ediyor fakat avukat yanlış savunma yapıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 14:15:20
Güncelleme :23 Mart 2005 Çarşamba 14:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?