19
Mayıs
2024
Pazar
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Aile Danışma’da hizmet heyecanı

Bugüne kadar binlerce Kadıköylü’ye, temel vatandaşlık, dengeli beslenme, aile planlaması, temel yurttaşlık bilgileri ve yerel yönetimler gibi çeşitli konularında eğitim veren Kadıköy Belediyesi İnönü Mahallesi Aile Danışma Merkezi’nin 11. şubesi İnönü mahallesinde açıldı.

Şubat 2004 tarihinden bu yana mahalle sakinlerine hizmet veren İnönü Mahallesi Aile Danışma Merkezi’nde, 250 kadına hızlandırılmış seminer verildi.

Seminerde; kadınlar Atatürkçülük, Atatürk İlke ve Devrimleri konusunda bilgilendirildi. Ekim ayından itibaren de okuma-yazma bilmeyen kadınlar için kurs düzenlenecek. Geçen yıl okuma-yazma öğrenen kadınlar için ise bir üst sınıf oluşturulacak ve 3,5 ay süreyle ilerlemiş eğitime tabi tutulacaklar. Bu süre zarfında kadınlara temel vatandaşlık, dengeli beslenme, aile planlaması, temel yurttaşlık bilgileri ve yerel yönetimler konuları hakkında bilgi verilecek.
Halk Eğitim Merkezi’nin de desteğiyle 3,5 ay süren seminerin sonunda kadınlara sertifikaları veriliyor. Sertifikalarını alan kadınların haklarını da öğrendiğini söyleyen İnönü Mahallesi Aile Danışma Merkezi Gönüllüsü Belgin Gülbahçeler, “Semineri tamamlayan kadınlarımız, gittikleri özel ve kamu yerlerinde bir haksızlığa uğradıklarında haklarını çok rahat bir şekilde aradıklarını bize söylüyorlar. Semineri bitirenle bitirmemiş kadın arasındaki farkı çok rahat görebiliyorsunuz” dedi.

Mahallede evleri tek tek gezerek gerçek ihtiyaç sahiplerini belirlediklerini de ifade eden Belgin Gülbahçeler, “Bu gezilerde vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, yakacak, giyecek ve yiyecek konularıyla da ilgileniyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda mahalle kadınlarıyla aramızda çok güzel bir sevgi bağı oluştu. Bu çalışmanın sonunda kadınlar yardımlaşmayı öğreniyorlar. Çevrelerindeki muhtaç durumda olan aileleri bize bildirerek, onlara yardım etmemiz konusunda bize başvuruyorlar. Kömür listeleri yapmaya başladığımızda ihtiyaç sahibi aileleri buraya çağırıyoruz ve listeyi kendilerinin yapmasını söylüyoruz. Onlar da acil ailelerin durumuna göre listeyi belirliyorlar. Bu tür dayanışmayı da yaptığımız seminerler sonucunda öğreniyorlar” diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 10:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?