23
Mayıs
2024
Perşembe
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Belediyeden ÖSS önlemleri

Kadıköy Belediyesi, 19 Haziran Pazar günü üniversite sınavına girecek öğrencilere destek ve yardım amaçlı çeşitli önlemler aldı. Kadıköy’de, cumartesi akşamı yüksek sesli canlı müzik yapılamayacak, pazar günü ise Koşuyolu ve Barbaros Mahallelerindeki semt pazarlarının kurulmasına izin verilmeyecek.

Aylardır ÖSS’ye (Öğrenci Seçme Sınavı) hazırlanan Kadıköylü gençlerin, sınav günü yaşadıkları kentten kaynaklanabilecek herhangi bir sorun yaşamamaları için çeşitli önlemler aldıklarını kaydeden Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Gençlerimiz ne yazık ki çarpık eğitim sistemi nedeniyle en doğal hakları olan yüksek öğrenim görmek için günlerdir, hatta aylardır çalışıyorlar. Biz belediye olarak sınav gününden bir gün önce ve sınav günü herhangi bir sorun yaşamamaları için küçük bazı önlemler aldık. Cumartesi gecesi tüm sınava gireceklerin iyi uyuyabilmeleri için, eğlence yerlerinde yüksek sesli canlı müzik yayınına izin vermeyeceğiz, yani müziklerin sesini kısacağız. Ayrıca pazar günü sınava gireceklerin bir trafik problemi yaşamamaları için Barbaros ve Koşuyolu semt pazarlarının kurulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Tekin sözlerine şöyle devam etti: "Yine gençlere destek amacıyla 2 acil ambulansımız hazır bekleyecek. Rahatsızlıkları nedeniyle sınav yerlerine ulaşamayacak durumdaki gençlerimizi ambulanslarımızla taşıyacağız, ya da sınavda rahatsızlananları hastanelere götüreceğiz. Sınava girecek tüm gençlere başarılar diliyorum."

Başkan Yardımcısı Tekin, Kadıköy’deki sınav yasaklarına uymayanlara para cezaları kesileceğini ya da ruhsatlarının iptal edileceğini hatırlatarak, her türlü şikayet ve yardım için belediyenin (0216 414 38 52) numaralı telefonun aranmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 14:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?