19
Mayıs
2024
Pazar
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bir başka olun Kalamış'ta sinema keyfi

Nostaljik yazlık sinemalarını tekrar canlandırmak amacıyla Kadıköy Belediyesi tarafından 3 -15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen 3. Yazlık Sinema Keyfi Günleri, dün Kalamış Sahili’nde Şener Şen’in başrolünü oynadığı ’Eşkıya’ filminin gösterimiyle devam etti. Anfi tiyatroyu dolduran Kadıköylüler’in etkinliğe ilgisi büyüktü.


Vatandaşların ücretsiz olarak takip ettikleri sinema günlerinde, bir dönem gişe rekorları kıran Türk filmleri tekrar gösterime girecek. ’Herşey Çok Güzel Olacak’, ’İstanbul Kanatlarımın Altında’, ’Işıklar Sönmesin’, ’Komiser Şekspir’, ’Selvi Boylum Al Yazmalım’ ve ’Güle Güle’ gibi filmler sinemaseverler ile buluşacak. Bu tür etkinliklerin devamını talep eden vatandaşlar, "Açık havada sinema izlemek ayrı bir keyif. Tıpkı eski günlerdeki gibi bu keyfi yaşıyoruz" dediler.

Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi Proje Sorumlusu Şenay Demir yaptığı açıklamada, "Vatandaşların ilgisi bizi çok sevindirdi. Yakında belgesel filmlerle de faaliyetlerimiz hız kazanacak. Her gün saat 21.00’da yapılacak olan faaliyetlerimizde, amacımız dar gelirli kesme sinema keyfini yaşatmak. Halkımızdan herhangi bir ücret talebimiz yok" dedi.


Kadıköy Belediyesi tarafından, 3. Yazlık Sinema Keyfi Günleri’nin ardından 11-15 Ağustos tarihleri arasında 3. Ayışığı Film Günleri adıyla bir etkinlik planlandı. Bu etkinliklerde ise bu yıl 9 yerli, Amerika, Arjantin, Belarus, Bulgaristan, Fransa, İspanya, Japonya, Rusya’dan 8 yabancı olmak üzere toplam 17 belgesel, izleyici ile buluşacak.

Ayışığı Film Günleri’nde, 7. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nden seçkin filmler izleyici ile buluşacak. Etkinlikler kapsamında sinemaseverler, gösterimlere katılacak olan filmlerin yönetmenleriyle de biraraya gelebilecek.

iha-kadıyöy
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 09:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?