18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Canlı kalkanın kaçak binası yıkıldı

Kadıköy Ataşehir baraj yolundaki, Irak Savaşı sırasında canlı kalkan olarak Irak’a giden bir kişiye ait olan 2 katlı kaçak bina, bugün belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Bina sahibi Selamettin Tellioğlu, binanın yıkılmasına ABD Büyükelçisi Eric Edelman’ın sebep olduğunu iddia etti.

Irak Savaşı sırasında ’canlı kalkan’ olarak Irak’a gittiği öğrenilen Selamettin Tellioğlu’na ait 2 katlı binanın yıkımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler sabah saatlerinde alana geldi. Yıkım öncesi polis güvenlik önlemleri alırken, Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı ile birlikte 5 dükkanın bulunduğu binanın içindeki eşyalar boşaltıldı. Kaçak binada kuaför dükkanı kiralayan Serpil Pişkin, Tellioğlu’na tepki gösterdi. Dükkanı 3 gün önce kiraladığını söyleyen Pişkin, "Buranın kaçak olduğunu öğrendik. İki ay kirasını peşin verdik. Resmen bizi kandırdı" dedi.

Vakıf tabelasının üzerinde yazan ’Dünyada ilk defa akıl para ediyor, çıkış yolu proje üretim merkezi’ yazısı da dikkat çekti. Belediyeye bağlı ekipler, iş makineleriyle yıkıma başladı. Yıkım sırasında tabelalarını almak isteyen dükkan sahiplerini polis engelledi. Polise tepki gösteren dükkan sahipleri, polislerce yıkım alanından uzaklaştırıldı.

Yıkım sırasında olay yerine gelen bina sahibi Tellioğlu, binanın yıkılmasına ABD Büyükelçisi Eric Edelman’ın sebep olduğunu iddia etti. Tellioğlu, "Bush ve Blair ve Şaron’a buradan sesleniyorum; Kudüs’te ve Bağdat’ta binaları insanların kafasına yıktıysanız aynı şekilde benim binamı ajanlarınız vasıtasıyla yıktırıyorsunuz. Allah da sizi yıksın. Bunların hiçbir malını satın almayıp boykot ediniz. Irak ve diğer ülkeler gibi olmak istemiyorsanız bunların hiçbir malını almayalım" diye konuştu. Cumhurbaşkanına seslenen Tellioğlu, "Beni ekonomik olarak yıkmak için bu binayı MOSSAD ve CIA ajanlarının baskılarıyla belediyeyi kullanarak yıkıyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 15:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?