18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

DEHAP'lı kadınlardan Öcalan lehine slogan

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampusu’ndan Kadıköy İskele Meydanı’nda kadar yürüyen, DEHAP başta olmak üzere çok sayıda sivil topluk kuruluşuna üye kadın, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak afiş astı.

Öğle saatlerinde, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampusu’ndan toplanan, aralarında DEHAP’lıların da bulunduğu sivil toplum kuruluşuna üye yaklaşık 2 bin 500 kadın, Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyüşe geçti. Pankart açan ve slogan atan grubun yürüyüşü sırasında polis geniş güvenlik önlemi alırken, meydana barikat kurarak yolu trafiğe kapattı.

Ekipler, barikattan içeri girmek isteyen kadınları tek tek arayarak miting alanına soktu. Bu arada DEHAP Genç Kadınlar Birliği üyesi bir grup, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atmak istedi. Polis göstericileri slogan atmamaları yönünde uyardıktan sonra içeri aldı.

Miting alanında Apo posterleri taşıyan ve slogan atan kadınlara, genç gruplar da şarkılarıyla destek verdi. Şarkılar eşliğinde halay çeken göstericiler adına yapılan açıklamalarda, kadınlara yönelik şiddet ve tacizlerin son bulması istendi. Kadıköy İskele Meydanı’ndaki gösteri olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 16:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?