18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Deprem için sanat eylemi

Kadıköy Belediyesi, 17 Ağustos depreminin yıldönümü nedeniyle ilginç bir etkinlik düzenledi. “Deprem için sanat eylemi” adını taşıyan etkinlikte 10 akut üyesi, deprem bölgesi çocuklarının yaptığı 7 bin resmi belediye binasına çatıdan dağ inişi yaparak binaya giydirdi. Kadıköy Belediye Binası”ndaki etkinlikte konuşan Akut Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, Akut’un yaptığı çalışmalarla 700 insanın hayatını kurtardığını, ancak önemli olanın afetten önce hazırlık ve eğitim çalışmaları olduğunu vurguladı. 17 Ağustos depreminde devletin 100 milyarlira harcadığını, 18 bin vatandaşımızın ise öldüğünü kaydeden Mahruki,”Depreme karşı koruyucu ve engelleyici çalışmalar yapılsaydı, bu kadar kayıp verilmezdi” dedi.

Akut’un Türkiye çapında deprem eğitimi için Anadolu Tırı’nı 8 nisan da yola çıkardığını ve 81 ilde toplam 1 milyon kişiye ulaştıklarını Akut’un bundan sonra da çalışmalarına özveriyle devam edeceğini söyledi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de Kadıköy de belediye olarak depreme karşı eğitim ve hazırlık çalışmalarını yaptıklarını, bu alanda da yerel yönetimler içinde önde olduklarını söyledi. Hükümetten bazı istekleri olduğunu da söyleyen Öztürk “Öncelikle Kat Mülkiyet Yasası’nın değiştirilsin. Kent planları oluşturulsun ve kaçak yapılaşmaya izin verilmesin” dedi.

Daha sonra Kadıköy Belediye Binası’nda Sanat Eylemi adı verilen etkinlik gerçekleştirildi. Beş katlı binanın çatısına çıkan 40 Akut görevlisi, Resim öğretmeni Ercan Yılmaz ve deprem bölgesi çocuklarının yaptığı 7 bin adet resmi binadan inerek duvara giydirdiler. Çevreden geçenlerinin ilgiyle izlediği gösteride en büyük ilgiyi ise bir çok kurtarma etkinliğine katılan Akut’un arama – kurtarma köpeği Zeyna topladı. Çatıdan bir Akut görevlisi ile halatla inen Zeyna, alkış topladı. İngilizce komutlara itiat eden Zeyna, Başkan Öztürk ile de top oynadı…

Etkinliğe katılan ziyaretciler, belediye bahçesindeki AKUT’un Anadolu Tırı’nı gezip, Akut’un ambülansında solunum testi yaptırdılar
MERTCAN
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 21:46:28
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 14:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?