18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Erenköy Gümrüğü'nde hırsızlık

Yoğun güvenlik önlemleri alınan ve içeri kartsız kimsenin giremediği Erenköy Gümrüğü, ilginç bir hırsızlık olayına sahne oldu. İçeri girmeyi başaran 2 hırsızdan biri, Romanyalı TIR sürücüsünü oyalarken, diğer hırsız, TIR’daki cüzdanı alıp kaçtı.

Türkiye’ye mal almak için gelen Valentin Matias adlı TIR sürücüsü, Spot Elektrik adlı bir firmadan aldığı elektrik malzemesini, aracına yükledikten sonra Erenköy Gümrüğü’ne geldi.

Burada sıra bekleyen Matias’ın yanına, plakası alınamayan bir otomobille gelen iki kişi, Spot Elektrik firmasından geldiklerini ve kendisiyle görüşmek istedikleri söyledi. İki şahıstan biri Matias’ı oyalarken, diğer şahıs TIR’ın açık olan kapısından içeri girdi ve şoför mahallinde bulunan cüzdanı aldı.

Hırsız, cüzdanın içindeki 550 Euro ve 100 YTL aldıktan sonra cüzdanı yere attı. İki şahıs daha sonra Matias’ın yanından uzaklaştı.

TIR’a geri dönen Romen sürücü, yerdeki cüzdanı görünce soyulduğunu anladı. Matias, şahısların peşinden koştu ancak yetişemedi. İki hırsız kayıplara karıştı.

Dünyadaki gümrüklerin, alınan önlemler sayesinde en güvenilir yerlerden biri olduğunu söyleyen Matias, "Bunu bildiğim için aklıma bir şey gelmedi ve şahıslarla görüşmeyi kabul ettim. Böyle bir hırsızlık dünyanın başka yerinde olmaz. Buraya nasıl girdiler anlamıyorum" diye konuştu. Polis, olaydan sonra kaçan hırsızların yakalanması için soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 12:49:40
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 16:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?