18
Mayıs
2024
Cumartesi
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Fenerbahçe Plajı açıldı

Brezilya’dan gelen bir Samba Grubu’nun gösterisiyle açılan Fenerbahçe Plajının giriş ücreti 15 milyon lira.
Fenerbahçe de bir süre önce yıktırılan Piramit Alışveriş Merkezi’nin yerine açılan Fenerbahçe Plajı’nın bu yıl güneşlenme amaçlı olarak hizmete girdiğini söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 1,5 ay önce hizmete giren Caddebostan Plajı’nın açıldıktan sonra bir çok tartışmalara sahne olduğunu belirterek şöyle dedi: “Caddebostan da denize giren insanlarımız eğrisiyle doğrusuyla çok tartışıldı. Türkiye de gelişmemiş bölgeler varsa Kadıköy de de var. Kent yaşamı içinde köylüsü-kentlisi ile birlikte yaşıyoruz. 8 Kasım 1994 tarihinden bugüne kadar 17 mahallede Aile Danışma Merkezleri adı altında açılan merkezlerde önce kadınlara, sonra erkeklere başta okuma yazma dersleri olmak üzere onları kentlileştirme çabası içerisine girdik. 40 yıldır denize görmeyen, kenti bilmeyen insanların nasıl denize gireceklerini, kentte nasıl davranacaklarını bilmemeleri doğal. Ama biz onlara bunu da öğreteceğiz. Birbirimizi kırmadan, üzmeden doğru davranışları onlara göstereceğiz.. Plajlarımızın açılması sosyal, ekonomik bir yaraya dikkat çekmiştir. İrdelenmesi gereken budur. Fenerbahçe de, Kayışdağı’nda, Caddebostan ve Küçükbakkalköy de de yaşayanlar mutlu yaşayacaklar. Bizim 11 yıldır amacımız bu.” 40 Yıldır kirlenen denizi geri aldıklarını kaydeden Başkan Öztürk, Fenerbahçe Plajı’nın 500 milyar liraya mal olduğunu belirtti. Plajın gelecek yıl, denize uzanacak bir havuzunun da olacağını kaydeden Öztürk, “Bu yıl daha çok güneşlenme, dinlenme ve eğlence amaçlı olacak. Gündüz 19.00’dan sonra ise eğlence ve kafeterya yeri olacak”

Başkan Öztürk’ün konuşmasından sonra sahneye çıkan Samba Brasil Grubu, ilginç kostümleri ve şovlarıyla davetlilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Konukları da dansa kaldıran Brezilyalı dansçılar, Başkan Öztürk ile de dans ettiler. Açılış havai fişek gösterisi ve caz konseri ile devam etti. Açılışa Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sanatçı Müjdat Gezen, Ömür Göksel, İsmet Özhan, Yıldo manken Tülin Şahin’in de olduğu çok sayıda davetli katıldı.


4 bin metrekarelik alana kurulan Fenerbahçe Plajı’na Mısır’dan getirilen 35 palmiye ağacı dikildi. Tekirdağ’dan çim, Yalıköy’den getirilen kumlarla hazırlanan plajda güneşlenme kabinleri, bambu şezlonglar ve şemsiyeler bulunuyor. Kafeterya ve restoran bölümü de bulunan plaja girişte ödenecek olan 15 milyon lira dışında bir soğuk içecek, havlu, şemsiye ve şezlong ücreti alınmıyor. Plajı Kadıköy Belediyesi işletecek.
Mert Can - Kenthaber / İstanbul
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 16:34:51
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 12:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?