23
Mayıs
2024
Perşembe
KADIKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Gaspçıdan yüzünü tırmalayarak kurtuldu

Kadıköy’de, halkla ilişkiler uzmanı bir genç kız, arabasını gasp etmek isteyen oto hırsızının yüzünü tırnaklayarak, aracının çalınmasına engel oldu.

Halkla ilişkiler uzmanı Ayşegül Gürsoy (23), annesi Mualla Gürsoy ile alışverişe çıktığı zaman, Küçükbakkalköy’deki bir mağazadan kartonpiyer almak için aracını park etti. Mağazadan alışveriş yaptıktan sonra annesiyle birlikte arabasına yönelen Ayşegül Gürsoy bir anda arabasının içinde tanımadığı birini gördü.

Arabayı kaçırmak isteyen oto hırsızı, aniden araçla birlikte hareket ederek, genç kızın da yerde sürüklenmesine aldırmadan yoluna devem etti. Silahlı oto hırsızı, yaklaşık 300 metre sonra trafiğin sıkışmasıyla yavaşlamak zorunda kaldı. Gürsoy, tırnaklarıyla oto hırsızının yüzünü çizdi. Neye uğradığını anlamayan oto hırsızı, trafiğin sıkışmasıyla panik yaparak aracı terk edip yaya olarak kaçtı.

Olaydan sonra polisi arayan genç kız, daha sonra ifade vermek üzere karakola götürüldü. Gürsoy’a ait 34 TU 3828 plakalı "Renult Clio" marka araç incelenmek üzere otoparka çekilirken, olay yeri inceleme ekipleri araç üzerinde parmak izi çalışması yaptı.

Annesi Mualla Gürsoy ile birlikte karakola gelen Ayşegül Gürsoy, "Mağazadan kartonpiyer aldık. Araca bineceğim sırada, hırsızın aracın içinde olduğunu gördüm ve hareket etti. Yaklaşık 300 metre beni sürükleyerek devam etti. Silah vardı, trafiğin sıkışmasıyla durmak zorunda kaldı. Kendisinden kurtulmak istedim, yüzünü tırnakladım. Daha sonra kendisi kaçtı" dedi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 15:47:03
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 16:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?